ASWH overtuigend langs IFC in strijd om Ambacht Cup

20 augustus 2018
 ASWH overtuigend langs IFC in strijd om Ambacht Cup

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op dinsdag 14 augustus speelden de Ambachtse voetbalverenigingen ASWH en IFC een onderlinge oefenwedstrijd. De inzet van dit duel was de Ambacht Cup. De winnaar van deze beker mag zich een jaar lang officieus de voetbalkampioen van Hendrik-Ido-Ambacht noemen. Een titel die ASWH op overtuigende wijze bemachtigde. Zij verpletterden IFC met 6-1!

Vliegende start ASWH
ASWH kende een vliegende start in de burenstrijd, want al in de tweede minuut opende Jesper van den Bosch na een ingestudeerde hoekschop de score. De aanvoerder van ASWH kopte zijn ploeg kort voor rust ook naar de 2-0. Op dat moment een logische afspiegeling van de verhoudingen, want het één niveau hoger acterende ASWH bleek duidelijk een maatje te groot voor IFC.

Na rust geen verandering
Na rust kwam daarin geen verandering. Bilal El Amrani schoot, na zelf te zijn gevloerd, een terecht toegekende strafschop binnen voor de 3-0. Een kwartier voor tijd leek het toch nog een beetje spannend te worden toen IFC-invaller Mohamed El Bannasri profiteerde van een fout van de keeper van ASWH en de 3-1 maakte. Daarna kreeg de zondaghoofdklasser nog een kans op de aansluitingstreffer, maar die viel niet en al snel stelde ASWH orde op zaken. De drie invallers Sam van de Kreeke, Ismail Yildirim en Lester Pires hielpen hun ploeg aan een fraaie 6-1 overwinning.

Daardoor mocht ASWH de Ambacht Cup in ontvangst nemen. Volgend jaar krijgt IFC de kans op revanche, want het is de bedoeling om een traditie van deze wedstrijd te maken.

ASWH - IFC 6-1 (2-0)
2. 1-0 Jesper van den Bosch 41. 2-0 Jesper van den Bosch 55. 3-0 Bilal El Amrani (strafschop) 74. 3-1 Mo El Bannasri 76. 4-1 Sam van de Kreeke 78. 5-1 Ismail Yildirim 87. 6-1 Lester Pires

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.