PLUS krijgt certificaat SamenDementievriendelijk

03 september 2018
PLUS krijgt certificaat SamenDementievriendelijk

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De eindscores zijn verzameld door bedrijfsleider Rob Dankers; alle medewerkers van PLUS Alfred Koehoorn volgden met succes de online training Omgaan met dementie voor winkelpersoneel!

Daarom ontving Rob Dankers afgelopen week namens de supermarkt aan het Louwersplein het certificaat SamenDementievriendelijk.

Trots
“Ik ben enorm trots op de inzet van onze medewerkers. Deze training past perfect in ons doel om onze dienstverlening en klantvriendelijkheid hoog te houden. We zijn nu ook zeker niet klaar, over enige tijd volgen we een opfriscursus en alle nieuwe collega's volgen de online training voor ze aan het werk gaan. Ze moeten er dus wat voor doen, voor ze hier mogen werken. Dat is goed voor de klant en goed voor ons als winkel, want wij krijgen zo gemotiveerd personeel."

Ook wethouder Steven van Die is lovend: ‘’Het is belangrijk dat dementerenden kunnen blijven winkelen. Rondom de PLUS op het Louwersplein wonen veel ouderen, een risicogroep als het om dementie gaat. Ik ben dan ook blij dat Plus Alfred Koehoorn hierin het voortouw heeft genomen en hoop dat andere supermarkten in Ambacht volgen.”

Alzheimer Nederland
Ook Alzheimer Nederland was aanwezig bij de uitreiking. “Het is heel belangrijk en fijn dat de gemeente als dementievriendelijke gemeente de cursus aanbiedt. Het is ook super dat het team Dementievriendelijke gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zich hier zo voor inspant, de cursus opzet en aanbiedt aan alle winkeliers in de woonplaats”, zegt vrijwilligster Wenny van der Hee van Alzheimer Nederland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.