Vrouwen IFC verslaan rivaal VVAC met 3-7

03 september 2018 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Sinds jaar en dag is er een gezonde rivaliteit tussen de vrouwenteams van IFC en VVAC. De teams spelen beiden op eenzelfde wijze en zijn enorm aan elkaar gewaagd. En laat de loting voor de beker nu net zo zijn dat VVAC en IFC aan elkaar gekoppeld werden, overigens in een poule met Peursum en Papendrecht. Alle vier de teams komen uit in de derde klasse.

Om drie uur floot de scheidsrechter van dienst voor de eerste keer. De eerste kans was er eentje voor thuisclub VVAC. Maar toen gaf IFC even gas en na zestien minuten stond er 0-3 op het scorebord. In het restant van de eerste helft had IFC deze score verder uit kunnen breiden, maar het ontbrak aan zuiverheid. Na de rust was het VVAC dat zeer goed uit de startblokken kwam. In een tijdsbestek van tien minuten wisten de vrouwen uit Ottoland ook drie keer te scoren.  En toen kreeg iedereen een soort déjà-vu gevoel. Was het drie jaar geleden tijdens de beslissingswedstrijd om het kampioenschap ook niet hetzelfde scenario?? Toen trok IFC in de verlenging wel aan het langste eind.

Maar het waren de Ambachtse vrouwen die na de gelijkmaker het spel weer naar zich toetrokken. In het laatste half uur wist het team van trainer Wil Brinkhuis nog viermaal te scoren. Met een eindstand van 3-7 verliet iedereen met een glimlach het veld. De doelpunten voor IFC kwamen van de voeten van Milou van der Wel (3x), Olivia Matze, Charissa Jongeneel, Svenja van Nes en Britt Wijnmaalen.
De wedstrijd tussen Peursum en Papendrecht eindigde in een 2-5 overwinning voor Papendrecht. Aanstaande zaterdag speelt IFC thuis tegen Peursum.