Vernieuwd christelijk ikc De Meander officieel geopend

20 september 2018 door Hennie van der Zouw
Vernieuwd christelijk ikc De Meander officieel geopend

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht heeft onder toeziend oog van wethouder Steven van Die, kinderen, ouders en andere genodigden het vernieuwde christelijke integrale kindcentrum De Meander van PIT kinderopvang & onderwijs aan Witte de Withstraat 46 officieel geopend. Hij kreeg hierbij assistentie van Maud (groep 1), Brecht (groep 4), Kunzi (groep 5) en Lozi (groep 6) die alle vier ook naar de bso van De Meander gaan.

Na een flashmob door de kinderen op het kleurenlied van De Meander knipten de burgemeester en de kinderen met een reuzenschaar drie linten in de kleuren van De Meander door. Hiermee gaven ze alle kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten en andere betrokkenen toegang tot De Meander dat de afgelopen negen maanden een complete metamorfose heeft ondergaan. “Het is van binnen en van buiten een kleurrijk en vrolijk kindcentrum geworden met een prachtig nieuw speelleerplein, inclusief natuurtuin, en een uitdagende nieuwe sport- en spelzaal. Bewegen is een van onze speerpunten en dat kunnen de kinderen nu overal naar hartenlust doen,” aldus Caroline Scheurwater, directeur kinderopvang & onderwijs van De Meander. “Elke dag opnieuw zijn we blij met het resultaat.”

Volgens bestuurder Ad Vos van PIT kinderopvang & onderwijs is De Meander een integraal kindcentrum om trots op te zijn. “Het is een inspirerende en veilige omgeving waar kinderen van baby tot puber zich met al hun talenten optimaal en met veel plezier kunnen ontwikkelen. We dagen de kinderen uit tot ontdekken en groeien. Niet voor niets hebben zij een belangrijke stem gehad bij de metamorfose van het gebouw en het speelleerplein. Zij krijgen met spelen, spelend leren, leren en lerend spelen in elke levensfase op hun eigen niveau wat zij nodig hebben om steeds weer nieuwe stappen in hun leven te kunnen zetten. Het unieke aan De Meander is dat we dat bieden aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Met een doorlopende ontwikkellijn en activiteiten die zijn afgestemd op hun behoeften geven we hen de beste ontwikkelkansen.”

Na de officiële opening ging er een feestelijk sportprogramma voor de kinderen van start.
’s Middags was er een open huis voor de omwonenden van de Witte de Withstraat en PIT-collega’s van de andere kindcentra.

Op de foto’s:
- Burgemeester Jan Heijkoop, Maud, Brecht, Kunzi en Lozi knippen met een reuzenschaar drie linten in de kleuren van De Meander door.
- Christelijk ikc De Meander is officieel geopend.
- Kinderen van ikc De Meander dansen een flashmob op hun kleurenlied.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.