Laat punt voor ASWH op bezoek bij Ajax amateurs

03 september 2018
Laat punt voor ASWH op bezoek bij Ajax amateurs

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH speelde zaterdag de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Op het hypermoderne sportpark De Toekomst in Amsterdam waren de amateurs van Ajax gastheer en tegenstander. De wedstrijd eindigde onbeslist door een laat doelpunt van ASWH, dat zich terug knokte na een 2-0 achterstand. Op basis van dat feit waren de Ambachters blij met het punt, maar over de hele wedstrijd gezien voelde het gelijkspel aan als onnodig puntverlies.

De ploeg van trainer Cesco Agterberg kreeg namelijk genoeg kansen om afstand te nemen van Ajax, maar die bleven onbenut. De effectieve Amsterdammers scoorden wel twee keer uit spelhervattingen en brachten ASWH daarmee in een lastige situatie. Aanvoerder Jesper van den Bosch hielp zijn team echter snel terug in de wedstrijd, waarna de zoektocht naar de gelijkmaker begon. Tien minuten voor tijd mocht Bilal El Amrani een strafschop nemen. De spits liet deze grote kans echter liggen, want de doelman van zijn oude club stopte zijn inzet. In de laatste minuut van de officiële speeltijd redde Lars Bosscha echter toch nog een punt voor ASWH.

Door dit resultaat staat ASWH nog altijd in de bovenste regionen van de derde divisie. Komende zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen SteDoCo, dat eveneens vier punten verzamelde uit de eerste twee wedstrijden. Dat belooft dus een spannende regioderby te worden.

Ajax amateurs - ASWH 2-2 (1-0)
41. 1-0 Ralph Jurka 64. Ruben Adneij 2-0 69. 2-1 Jesper van den Bosch 90. 2-2 Lars Bosscha
Scheidsrechter: Sam Dröge

Ajax amateurs: Ruben Zandwijken; Mitchell Burgzorg, Toer Bouwman, Roy Deken, Marijn Sterk; Ruben Adneij (76. Patrick van der Kuijl), Glenn van Zoolingen, Ricardo Fransberg, Jack van Moerkerk; Kenneth Misa-Danso (51. Bart Spil), Ralph Jurka (55. Celso Uhlenbeek)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida (67. Clarence Bijl), Stanley Husen (67. Sam van de Kreeke), Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal (46. Ismail Yildirim), Lars Bosscha; Bilal El Amrani, Lester Pires

Foto: Philip Schmidt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.