ASWH heeft topweek achter de rug en loot FC Utrecht

01 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
ASWH heeft topweek achter de rug en loot FC Utrecht

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Ambachtse voetbalvereniging ASWH kan terugkijken op een geweldige week. In acht dagen tijd slaagde de ploeg van trainer Cesco Agterberg er namelijk in om drie wedstrijden winnend af te sluiten. Na de overwinning op VVOG in de competitie van zaterdag 22 september (2-0), klopten de Ambachters vorige week Eemdijk in de beker en vervolgens Jong FC Groningen in de competitie.

Vorige week woensdag speelde ASWH in Bunschoten-Spakenburg tegen competitiegenoot Eemdijk in de eerste ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Gesteund door een bliksemstart leverde de ploeg een prima prestatie. Er werd met 1-4 gewonnen dankzij een hattrick van aanvaller Ismail Yildirim en een doelpunt van centrale verdediger Peter Verhoeve. Behoudens een korte fase na de aansluitingstreffer van de gastheren kwam een sterk ASWH eigenlijk nooit in problemen.

Afgelopen zaterdag volgde een knappe overwinning in de competitie. ASWH moest op bezoek bij de beloften van FC Groningen, een tegenstander die vorig seizoen nog ruim te sterk was. Nu waren de Groningse beloften voor rust iets beter, maar zij scoorden niet. Dat deden de Ambachters vroeg in de tweede helft wel. Peter Verhoeve schoot een vrije trap binnen. Hoewel de talenten van de eredivisionist nog aandrongen, slaagde ASWH in de missie om de winst over de streep te trekken. Daardoor stegen zij op de ranglijst naar de negende plek.

De topweek werd afgesloten met de loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Het lot koppelde ASWH daarin aan eredivisieclub FC Utrecht, getraind door oud-bondscoach Dick Advocaat. De Ambachters zijn op 30 of 31 oktober of 1 november te gast in het stadion van de Utrechters. Zaterdag vervolgt ASWH de competitie met een thuiswedstrijd tegen Eemdijk.

Foto: Dik Schumacher.
Op de foto viert aanvaller Ismail Yildirim zijn hattrick tegen Eemdijk in de TOTO KNVB Beker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.