Kampweekend IFC Girls Academy in Loon op Zand groot succes

16 oktober 2017
Kampweekend IFC Girls Academy in Loon op Zand groot succes

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na een lange periode van voorbereidingen, zowel voor als achter de schermen, was eindelijk het kampweekend voor de IFC Girls Academy aangebroken. Bijna 60 meiden variërend van 8 tot 19 hadden zich opgegeven, waarbij met alles rekening was gehouden zoals het eten en het spelprogramma. Alleen het weer was de niet zelf te regelen factor, maar ook dat zou geweldig worden. Een heerlijk zomers zonnetje scheen het hele weekend over de schitterende locatie De Mussenberg in Loon op Zand. Voorzien van sportvelden, een speeltuin en survivalbaan midden in de bossen.

Nadat iedereen was gearriveerd op de vrijdag en een plekje had gevonden om te slapen, gingen eerst de 14 allerjongsten op weg naar het kampvuur door het grote donkere bos. Onder luide muziek en al zingend werden de marshmallows geroosterd. De meiden vonden ze vooral leuk om te maken voor de begeleiding die flink moesten werken om ze weg te krijgen… Hierna waren de oudere meiden aan de beurt. Dansend en zingend bij het vuur werd er ook gesmuld van de zelf gemaakte marshmallows. Waarna een griezelverhaal volgde over The Walking Dead. Voortaan zal iedereen in een cirkel door het bos lopen om aan ze te ontkomen…. Toen was het bedtijd, nou ja op papier dan. Ook de jongste meiden die debuteerden op een kamp, wisten al hoe het werkte. Flink snoepen en lekker lang opblijven !!

Na een korte nacht was het in de ochtend tijd voor een onderling voetbaltoernooi. Stevig werd er om de doelpunten gestreden en uiteraard ook om ze te voorkomen. Bij de ouderen was de hoofdprijs de felbegeerde IFC Girls Academy-sticker. Een uniek en gewild object dat de rode draad door het weekend zou gaan vormen…

In de middag was het tijd voor de zeskamp met zeven spellen... In gemengde teams van jong en oud werd ver gesprongen, een voetbal- en een survivalparcours afgelegd, samengewerkt bij het mijnenspel en de bal op stokken, de buikspieren getraind en de grote favoriet met het warme weer geknoeid met water in de sponzenloop. Met rode hoofden deed iedereen enthousiast mee om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het was geweldig om te zien hoe dat iedereen elkaar hielp en stimuleerde zowel jong als oud.

In de avond was het restaurant Chez Richard open. Hierna gingen de kleinsten zich klaar maken voor het de mini-disco. Ze hadden allemaal een prachtige jurk of andere glitteroutfit meegenomen. Vol overgave dansten ze met de ronddraaiende discobal de avond in.

Voor de oudere meiden stond een avondje Levend Stratego in het grote enge bos op het programma. De rest van de avond was vrij om zelf te doen wat iedereen wilde. In de keuken werd het wereldrecord gekleurde bekertjes stapelen nog gevestigd. En dat nadat ook al het wereldrecord zo snel en veel mogelijk popcorn en chips eten was gebroken. Anderen ging nog even op de slaapkamer van “links naar rechts” waardoor het plafond in de keuken van “boven naar beneden” ging… Het was echter een lange en vermoeiende dag geweest met vele inspanningen in een warm zonnetje. De nacht begon voor de meesten flink eerder dan de avond ervoor.

In de ochtend werd voor kampbegrippen flink uitgeslapen. Met deksels en pannen moest een deel van de oudere meiden door de begeleiding wakker worden gemaakt. Die deden dat met verve en een grote lach…. Na het ontbijt was het tijd voor een soort van ochtendgymnastiek. Alle spieren losmaken voor het laatste programmaonderdeel van het kamp: Vossenjacht.

Het was een zeer geslaagd weekend dat precies weergeeft wat de IFC Girls Academy wil zijn. Het was namelijk fantastisch om te zien hoe dat alle meiden van de verschillende leeftijden met elkaar omgaan. Contact maken, plezier en lol hebben, elkaar helpen en steunen bij de spelletjes en tegelijkertijd elkaar respecteren zodat iedereen hun eigen “ding” kan doen als daar de behoefte aan was. Kortom een topweekend. Dit met dank aan alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt en natuurlijk de meiden voor de gezelligheid.

Bron foto: IFC.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.