ASWH opnieuw ruim langs Eemdijk

08 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
ASWH opnieuw ruim langs Eemdijk

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft zaterdag voor de tweede keer in anderhalve week van Eemdijk gewonnen. Na de uitzege in de TOTO KNVB Beker van vorige week woensdag (1-4), bleken de Ambachters opnieuw ruim sterker dan de promovendus. De ploeg van trainer Cesco Agterberg stuurde 'de Diekers' met een 6-0 nederlaag huiswaarts. Er was op sportpark Schildman nauwelijks sprake van een echte wedstrijd, hoewel ASWH aanvankelijk wel even tijd nodig had om op stoom te komen. Na twee goals voor rust was het verzet van de bezoekers echter wel gebroken, zodat de Ambachters in de tweede helft aan het doelsaldo konden werken. Door de overwinning steeg ASWH naar de vijfde plaats in de derde divisie.

Eemdijk begon met een defensieve tactiek aan de wedstrijd en speelde vooral om niet te verliezen. Na iets meer dan een half uur profiteerde Ismail Yildirim van een misverstand in de achterhoede bij de gasten en bracht ASWH daarmee op voorsprong. De marge werd nog voor rust verdubbeld door Lars Bosscha, die koppend een fraaie aanval afrondde. In de tweede helft maakten de Ambachters het karwei vakkundig af. Er werden veel kansen gecreëerd, waarvan er nog vier werden benut. Eerst sloeg Ismail Yildirim twee keer toe, waardoor de Dordtenaar net als in het bekertoernooi een hattrick produceerde tegen Eemdijk. Daarna deed invaller Sam van de Kreeke met twee doelpunten een duit in het zakje, zodat de eindstand op 6-0 werd bepaald.

Daarmee was de derde competitiezege op een rij een feit. Komende zaterdag mag ASWH proberen de goede serie door te trekken op bezoek bij Achilles '29.

ASWH - Eemdijk 6-0 (2-0)
30. 1-0 Ismail Yildirim 44. 2-0 Lars Bosscha 64. 3-0 Ismail Yildirim 69. 4-0 Ismail Yildirim 71. 5-0 Sam van de Kreeke 78. 6-0 Sam van de Kreeke

Scheidsrechter: Thijs Voncken

ASWH: Stef Doedée; Clarence Bijl, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp, Mels van Driel, David Almeida; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal (75. Nick Slotboom), Lars Bosscha (75. Lester Pires); Bilal El Amrani (62. Sam van de Kreeke), Ismail Yildirim

Eemdijk: Bas Koppelaar; Jeffrey van de Dikkenberg, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout, David van de Groep; Rik Muijs (46. Niek Beekhuis), Angelo Duijst, Sjohn van Gulik (46. Ayrton Plattel); Yannick Bouw, Syrano Morrison (75. Jasper Bolland)

Fotograaf: Philip Schmidt. Op de foto werkt invaller Sam van de Kreeke het zesde doelpunt achter de doelman.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.