ASWH handhaaft zich na zege op DOVO in de top van de derde divisie

22 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
ASWH handhaaft zich na zege op DOVO in de top van de derde divisie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH handhaaft zich na zege op DOVO in de top van de derde divisie
Het Ambachtse ASWH heeft afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in de derde divisie. Op het eigen sportpark Schildman was de ploeg van trainer Cesco Agterberg nipt te sterk voor DOVO (1-0). Door deze driepunter blijft ASWH bovenin meedraaien. Na negen wedstrijden staan de Ambachters keurig vijfde.

De basis voor de zege werd gelegd in een sterke eerste helft, waarin ASWH duidelijk de bovenliggende partij was. De bezoekers uit Veenendaal zakten in en loerden op de counter. ASWH, met Menno Vooges en Sam van de Kreeke als basisdebutanten, creëerde genoeg kansen . Toch bleef de openingstreffer uit tot de slotfase van de eerste helft. Na een knappe combinatie van Ismail Yildirim en Sam van de Kreeke door het hart van de verdediging van DOVO werd het gaatje gevonden. Yildirim, de man in vorm, rondde af en bracht ASWH aan de leiding.

In de tweede helft had ASWH het lastiger. DOVO kwam beter in de wedstrijd en omdat de marge maar klein was, leverde dat nog de nodige spanning op. Heel veel kansen hoefden de Ambachters echter ook niet weg te geven. Pas in de slotfase diende doelman Stef Doedée zich twee keer te laten zien met goede reddingen op pogingen van Lars Middelwijk en Simon van Zeelst. Tussendoor zorgde Stanley Husen met een prima vrije trap bijna voor de beslissing, maar de keeper van DOVO tikte zijn inzet uit de hoek.

Na een spannende strijd bleef het dus 1-0, waardoor ASWH een plekje steeg en nu vijfde staat. Komende zaterdag wacht een interessante uitwedstrijd. De Ambachters gaan dan op bezoek bij  het Friese Harkemase Boys, de nummer vier van de ranglijst.

ASWH - DOVO 1-0 (1-0)
38. 1-0 Ismail Yildirim
Scheidsrechter: Nick Smit

ASWH: Stef Doedée; Clarence Bijl, Stanley Husen, Menno Vooges, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Lars Bosscha; Ismail Yildirim (84. Nick Slotboom), Sam van de Kreeke (70. Lester Pires)

DOVO: Koen Hagelstein; Enrico Patrick (68. Muhamed Velagic), Ralph Hovestad (76. Lars Middelwijk), Yannick Zeeman, Mitchell de Zwart; Roy Bakkenes, Simon van Zeelst, Tarik El Khoulati (46. Marley Berkvens), Nassir Maachi; Kesley den Haag, Joshua Patrick

Foto: Philip Schmidt.
Op de foto zorgen ASWH-doelman Stef Doedée en verdediger Stanley Husen dat DOVO-topscorer Joshua Patrick niet gevaarlijk kan worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.