IFC wint nipt van UDI´19

29 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
IFC wint nipt van UDI´19

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voor de derde keer dit seizoen in de hoofdklasse heeft IFC drie punten toegevoegd aan zijn totaal. Dit door een 2-1 thuisoverwinning op UDI´19 uit Uden. Hierdoor staat het qua puntenaantal gelijk met deze tegenstander en met twee andere ploegen die op afstand van de huidige top zes in de stand van de hoofdklasse B staan op een gedeelde 7e plaats. Grote man bij de Ambachters was aanvoerder Danny Slingerland die beide treffers voor zijn rekening nam.

IFC toonde in deze wedstrijd veel meer beleving ten opzichte van vorige week, maar de gasten kwamen na iets meer dan 10 minuten spelen wel op een voorsprong door een kopbal van Oomen. UDI´19 vergat hierna de voorsprong uit te breiden. Na een half uur spelen kwam IFC op gelijke hoogte. Danny Slingerland vonniste vanaf de stip, nadat hij zelf in het strafschopgebied was gehaakt 1-1. Op slag van de rust had Juthlen Castillo na een steekpas IFC op voorsprong kunnen schieten doch de bal belandde in het zijnet.

Na de rust was het opnieuw Danny Slingerland, die de bal uit een vrije trap vanaf 20 meter fantastisch in de kruising van het doel krulde 2-1. Na een uur spelen moest IFC met 10 man verder na een terechte rode kaart voor Edison Warner wegens vasthouden van een doorgebroken speler. De tevens toegekende penalty werd knap gekeerd door keeper Davey van Pelt. In het laatste deel van de wedstrijd moest ook UDI´19 met tien man verder na een tweede gele kaart voor een van hun spelers.

Ondanks een spannende slotfase bleven de 3 punten in Ambacht. In een zeker niet harde wedstrijd beleefde scheidsrechter Wassink geen leuke wedstrijd en voelde zich gedwongen naast de directe rode kaart in totaal 8x geel te geven, waarvan meerdere wegens commentaar op de leiding.

Aanstaande zondag 4 november staat er voor IFC een uitwedstrijd op het programma bij de nummer laatste in de stand sva Papendorp in Utrecht. Met als aanvang 14.30 uur. Of deze wedstrijd ook daadwerkelijk gespeeld gaat worden is de vraag, omdat deze ploeg vandaag geen team op been kon brengen, waardoor hun wedstrijd bij De Meern geen doorgang vond.

Cees van Heeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.