ASWH pakt punt tegen ongeslagen koploper Noordwijk

19 november 2018 door Hennie van der Zouw
ASWH pakt punt tegen ongeslagen koploper Noordwijk

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag nam ASWH het op eigen veld op tegen Noordwijk, de ongeslagen koploper van  de derde divisie. De Ambachters brachten de lijstaanvoerder aan het wankelen, maar kwamen niet verder dan een doelpuntrijk gelijkspel (3-3). Hierdoor pakte Noordwijk het punt dat de ploeg nodig had om de eerste periodetitel te veroveren.

ASWH kwam al snel op achterstand. Koploper Noordwijk heeft er een handje van om vroeg in de wedstrijd te scoren en nam ook nu al na vijf minuten de leiding. Toch knokte ASWH zich snel terug en maakte gelijk via Lester Pires. Nadat Ismail Yildirim werd getorpedeerd door de doelman van de bezoekers schoot Peter Verhoeve de Ambachters vanaf de stip zelfs naar 2-1.

In een spannende tweede helft raakte Yildirim de lat, waarna Noordwijk vrijwel direct daarna langszij kwam. Lang duurde dat niet, want na een prachtige voorzet van Jesper van den Bosch scoorde Lester Pires met een schitterende volley de 3-2 voor ASWH. De ploeg van trainer Cesco Agterberg moest echter opnieuw een gelijkmaker incasseren. Het bleef tot het einde een aantrekkelijk duel, waarin ASWH nog kansen kreeg op de winst. Die werden echter niet benut, zodat Noordwijk periodekampioen werd.

Komende zaterdag treft ASWH voor de derde keer op een rij een team uit de top drie, namelijk DVS ’33 Ermelo.

ASWH – Noordwijk 3-3 (2-1)
5. 0-1 Tjeerd Westdijk 28. 1-1 Lester Pires 36. 2-1 Peter Verhoeve (strafschop) 49. 2-2 Tjeerd Westdijk 54. 3-2 Lester Pires 60. 3-3 Rob Overvliet
Scheidsrechter: Colin Prooi

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve, Clarence Bijl; Jesper van den Bosch, Mels van Driel, Lars Bosscha; Ismail Yildirim (89. Sam van de Kreeke), Lester Pires (78. Bilal El Amrani)

Noordwijk: Roy Rondeltap; Dennis van Rijn, Rob Overvliet, Maurice van der Neut (40. Dylan Rietveld), Brayen Bröcker; Martijn le Congé, Emiel Wendt, Thomas Reynaers; Nick van Staveren, Tjeerd Westdijk, Sabir Achefay (67. Sander Bosma)

Foto © Philip Schmidt: Op de foto probeert man van de wedstrijd Lester Pires door de verdediging van Noordwijk te breken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.