IFC Vrouwen wint ruim van Oranje Wit

03 december 2018 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen wint ruim van Oranje Wit

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voor IFC Vrouwen 1 dit weekend een wedstrijd tegen Oranje Wit. De Dordtse dames staan er op dit moment niet goed voor: drie punten en hekkensluiter in de derde klasse. IFC daarentegen had voorafgaand aan de wedstrijd vijftien punten meer en stond op een keurige tweede plek. Bij aanvang van de wedstrijd had weergod Pluvius nog redelijk genade met de speelsters en de begeleiding, maar gaandeweg de wedstrijd werd het vervelend voetballen in de constant dalende regen. De wedstrijd begon zoals de wedstrijd van vorige week was geëindigd. Veel druk op het doel van de tegenstander.

Tegenstander Oranje Wit wist zich geen raad en deed maar één ding: de bal zo snel mogelijk over de zijlijn schieten. In de achtste minuut had IFC de leiding moeten nemen. Milou van der Wel kreeg een opgelegde kans, maar de Dordtse goalie kon nog net haar teen tegen de bal krijgen en de inzet tot corner verwerken. Een minuut later was Amber Sijsens dichtbij de openingstreffer. Na twintig minuten spelen was het aan de linkerkant Amber Sijsens die de bal heel goed controleerde en breed gaf op de inschuivende Sandra Weeland. Zij schoot de bal perfect achter de keepster van Oranje Wit. De hele eerste helft bleef IFC druk zetten, maar het duurde tot vlak voor de pauze voordat de voorsprong vergroot kon worden. Het was middenveldster Anneli Hoekstra die met haar linkerbeen de bal geplaatst de kruising injoeg.

IFC begon de tweede helft met Milou van Dijken en Sanne de Viet voor Svenja van Nes en Olivia Matze. Het was IFC dat direct naar de hervatting van de wedstrijd het heft in handen nam. Het was laatste vrouw Britt Wijnmaalen die goed doorschoof  en met haar linker de Dordtse keepster verschalkte. Zes minuten later was het weer raak. Ditmaal stond de aanvoerder van IFC, Jessica Idzenga, aan de basis van het doelpunt. Zij stoomde het hele veld over en legde op het laatste moment de bal breed op de meelopende Amber Sijsens die voor open doel de bal een simpel tikje kon geven.

De doelpuntenmachine leek even weer op gang te zijn gekomen, want het duurde niet lang voordat Britt Wijnmaalen haar tweede van de middag scoorde. En ook haar tweede treffer was een beauty. Na een uur spelen stond de riante 0-5 op het scorebord. Maar daar bleef het dan ook bij. Trainer Wil Brinkhuis liet halverwege de tweede helft Clarissa Buijs nog invallen voor de hardwerkende Jessica Idzenga. In de slotminuten van de wedstrijd dacht Mandy van der Hoek haar ‘uitzwaaitwedstrijd’ te kunnen bekronen met een doelpunt. Vanaf 25 meter schoot de voorstopper, die voor tien weken naar Australië gaat, op het Dordtse doel. Iedereen wilde al gaan juichen, maar met een wonderbaarlijke redding werd de bal nog uit het doel geronseld. IFC Vrouwen 1 blijft door dit resultaat op een keurige tweede plek, omdat rivaal FC Dauwendaele ook wist te winnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.