ASWH komt goed uit de winterstop tegen SJC

14 januari 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH komt goed uit de winterstop tegen SJC

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag heeft ASWH de eerste officiële wedstrijd van 2019 winnend afgesloten. Op bezoek bij promovendus SJC werd een belangrijke overwinning geboekt (0-3), waardoor de Ambachters de voorsprong op de teams in de gevarenzone vergrootten. Omdat concurrent SJC bij winst naast ASWH had kunnen komen, was er sprake van een zogenaamd ‘zespuntenduel’.

Eigenlijk beleefde ASWH een vrij probleemloze middag in Noordwijk. De ploeg werd daarbij gesterkt door een vroege voorsprong. Al in de zesde minuut tikte Nick Slotboom een rebound binnen, nadat de SJC-doelman een schot van Ismail Yildirim niet onder controle kreeg. Ook daarna bleef ASWH de betere ploeg. Alleen in de eerste tien minuten na rust, toen SJC met opportunistisch voetbal probeerde een gelijkmaker te forceren, leek de spanning even terug te keren.

Precies na een uur beslisten de Ambachters de wedstrijd echter. Een afgemeten voorzet van Sam van de Kreeke werd door Ismail Yildirim in het doel getikt. Daarna liet invaller Lester Pires zich meteen gelden. Amper een minuut in het veld snelde hij langs zijn tegenstander en rondde zijn eerste actie direct doeltreffend af. Na de 0-3 verzuimde ASWH nog vaker te scoren, maar dat mocht de pret over de overwinning uiteraard niet drukken. Komende zaterdag speelt ASWH thuis tegen de beloften van eredivisionist FC Groningen.

SJC - ASWH 0-3 (0-1)
6. 0-1 Nick Slotboom 60. 0-2 Ismail Yildirim 74. 0-3 Lester Pires
Scheidsrechter: Preston Henshuijs

SJC: Bjorn Haggerty; Mike van Toor (63. Melvin van Stijn), Trecy Kapata, Tom Broekhuizen, Levy Berends, Jordy Groot; Stef van der Zalm, Demir Strojil (46. Rick van Dijk), Abbas Al Tamimy; Tom Duindam (46. Wesley Haasnoot), Youssef El Baouchi

ASWH: Stef Doedée; Clarence Bijl, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (81. Fabian Korporaal), Mels van Driel; Ismail Yildirim, Sam van de Kreeke (73. Lester Pires).

Foto: Dik Schumacher. Op de foto strijden de ASWH'ers Nick Slotboom, Sam van de Kreeke en Jesper van den Bosch om de bal met twee SJC'ers.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.