Ontwikkeling Antoniapolder

19 april 2016
Ontwikkeling Antoniapolder

HENDRIK IDO AMBACHT - Ambacht onderneemt en de bedrijventerreinen groeien mee. Zo investeren het Ambachts bedrijfsleven, de regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM-D) en de gemeente gezamenlijk flink in bedrijventerrein Antoniapolder. Op maandagavond 18 april werd tijdens een informatiebijeenkomst uitleg gegeven over de plannen en ontwikkelingen daarvan.

Antoniuslaan
Eén van de eerste mijlpalen in het versterken van de Antoniapolder was de verhuizing van de Waterbushalte naar het toekomstig Waterbusplein aan het Noordeinde in 2014. Ook dit jaar wordt een grote stap gezet: de Antoniuslaan wordt verlengd tot aan het Noordeinde. Wethouder André Flach: “Allereerst wil ik benadrukken dat ik meer dan tevreden ben over de samenwerking tussen het Ambachts bedrijfsleven, ROM-D en de gemeente. Samen gaan we mooie resultaten boeken. Het verlengen van de Antoniuslaan is er daar één van, als onderdeel van een groter plan voor de Antoniapolder. Andere onderdelen zijn de herinrichting van de Nijverheidsweg en de ontwikkeling van het Waterbusplein. Gezamenlijk verhogen we de bereikbaarheid, de economische aantrekkelijkheid en daarmee de werkgelegenheid van de Drechtsteden in het algemeen en Hendrik-Ido-Ambacht in het bijzonder."

Nijverheidsweg
Na wethouder Flach gaf Ab Hoogesteger, projectmanager Ontwikkeling Antoniapolder, een toelichting op de gehele ontwikkeling van de Antoniapolder. "De Antoniuslaan wordt verlengd en er gaat de komende jaren verder gebouwd worden in de Antoniapolder. Ook de Nijverheidsweg wordt eind dit jaar en volgend jaar aangepakt. De riolering wordt vervangen en de weg wordt opnieuw ingericht. Ook daar zullen we samen met ondernemers optrekken."

Ontwikkeling omgeving
Tijdens de informatiebijeenkomst gaven ook Michel van der Stek  van het bedrijf Bolidt en Stefan van Wingerden van ontwikkelaar Stemargroep een toelichting op de gevorderde plannen. Van Wingerden: "Mooie terrassen, lekker eten en een luxe sportschool: het Waterbusplein wordt een levendige locatie met een boulevardachtige uitstraling. Het is mooi om samen met de andere ontwikkelaars, ROM-D en de gemeente te werken aan deze unieke verbinding tussen water, Hendrik-Ido-Ambacht en de regio."

Wethouder Flach: “Het is zeker uniek wat er hier gebeurt, want op een bedrijventerrein van categorie zware industrie wordt 'ineens' horeca gevestigd. Maar dat is juist kwaliteitsverhogend. Het is ook een nieuwe aanpak waarbij als principe geldt om de ontwikkeling te laten passen in de omgeving en de planologie daarop aan te passen.

Dat is anders dan vroeger. We betrekken de provincie Zuid Holland hier nauw bij. Communiceren en draagvlak creëren zijn sleutelwoorden in dit project."

Informatiebijeenkomst goed bezocht
De informatiebijeenkomst werd gehouden in de Bolidt Booster Area en goed bezocht. Zo’n 100 belangstellenden waren maandagavond aanwezig. Ook was er voldoende gelegenheid voor de bezoekers om vragen te stellen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.