ASWH pakt punt na knappe comeback tegen Jong FC Groningen

21 januari 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH pakt punt na knappe comeback tegen Jong FC Groningen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag nam ASWH het in de derde divisie op tegen Jong FC Groningen. De Ambachters hielden een punt over aan het treffen met de talenten van de eredivisieclub. Het gelijkspel volgde na een knappe comeback, waarin ASWH een 0-2 achterstand rechtzette. Na de gelijkmaker zat er misschien nog wel meer in, maar uiteindelijk bleef het bij 2-2.

Al binnen drie minuten keek de ploeg van trainer Cesco Agterberg tegen een achterstand aan door een afstandsschot van Matthijs Hardijk. Een kwartier later pikte ook de andere aanvaller van de Groningse beloften, Tim Freriks, zijn doelpunt mee en dus leek ASWH een zeer moeilijke middag tegemoet te gaan. Vrijwel direct na de 0-2 draaide Mels van Driel de bal uit een hoekschop echter ineens binnen en die aansluitingstreffer bracht nieuwe hoop bij ASWH. Ondanks een aantal goede kansen werd er voor rust niet meer gescoord door de Ambachters.

Na tien minuten in de tweede helft lukte dat wel. Peter Verhoeve kon na een goede vrije trap van Mels van Driel de gelijkmaker achter de Groningse doelman Pelle Boevink schieten. Diezelfde Boevink lag vervolgens diverse keren in de weg bij pogingen van ASWH om ook de derde treffer te maken. Dat lukte niet meer, ook niet toen Jong FC Groningen na een rode kaart voor Lars Kramer nog een kleine tien minuten met een man minder speelde.

Zaterdag vervolgt ASWH de competitie met een uitwedstrijd bij het Friese ONS Sneek.

ASWH - Jong FC Groningen
3. 0-1 Matthijs Hardijk 19. 0-2 Tim Freriks 21. 1-2 Mels van Driel 55. 2-2 Peter Verhoeve
Scheidsrechter: Robin Gansner

ASWH: Stef Doedée; Clarence Bijl, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp (86. Bilal El Amrani); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Ismail Yildirim, Lester Pires

Jong FC Groningen: Pelle Boevink; Tim Riksman, Lars Kramer, Kellian van der Kaap, Stuart Ritchie; Gerald Postma, Rano Burger, Daniël van Kaam (90. Luuk Wouters), Daniel Bouman; Matthijs Hardijk (83. Marijn Ploem), Tim Freriks (68. Thijs Dallinga)

Fotograaf: Philip Schmidt. Op de foto verstuurt de uitblinker aan Ambachtse zijde, Mels van Driel, een pass.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.