Rivas Zorggroep verrast mantelzorgers met attentie

13 november 2015
Rivas Zorggroep verrast mantelzorgers met attentie

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Thuiszorgmedewerkers van Rivas Zorggroep in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht hebben de mantelzorgers van hun cliënten deze week verrast met een kleine attentie. Dit in verband met de Dag van de Mantelzorg. Met als thema: ‘Laat je zien’.

Onmisbaar
Een familielid die iemand ondersteunt bij de zorg is vaak onmisbaar. ‘Deze mantelzorgers zijn een hele waardevolle aanvulling’, zegt Astrid van Rekom, teamleider thuiszorg bij Rivas. ‘Samen met hen zorgen we voor de beste zorg aan onze cliënten.’

Presentje
Om de mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten, besloot Astrid van Rekom de Dag voor de Mantelzorg aan te grijpen. Van Rekom: ‘Een presentje krijgen is tenslotte altijd een leuke verrassing!’ De mantelzorgers kregen een mooi ingepakt fotolijstje met daarin een kaart met de tekst: Bedankt voor de goede en liefdevolle inzet. U wordt gezien als waardevolle mantelzorger.

Het thema ‘Laat je zien!' staat voor de persoon achter de mantelzorger. ‘De mantelzorger mag gezien worden. Zij vervullen een belangrijke rol en daarvoor mogen zij best erkenning krijgen en waardering vanuit hun omgeving. Met alle veranderingen in de zorg krijgen mantelzorgers en zorgvrijwilligers namelijk een steeds grotere rol. Daarbij is het aan ons als professional om met hen samen te werken en waar nodig ondersteuning te bieden’ aldus Van Rekom.

Waardering
‘De mantelzorgers van onze cliënten waren erg verrast’, zegt medewerker Jolanda Schouten. Zij overhandigde het cadeautje aan mevrouw Mooren. Zij ondersteunt haar man ’s morgens bij het wassen en aankleden en reikt zijn medicatie aan. ‘Mijn man moet goed voor de dag komen en er netjes uitzien’, vertelt zij. ‘Zorgen voor hem doe ik graag en voor mij is het vanzelfsprekend.’ Meneer Mooren is op zijn beurt erg trots op zijn vrouw.

Informatie
Voor meer informatie over de zorg van Rivas of voor de ondersteuning van mantelzorgers kan contact worden opgenomen met Rivas Zorg 0900-8440. De medewerkers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Fotobijschrift: Medewerker Rivas, Jolanda Schouten, verrast mevrouw Mooren, de mantelzorger van de heer Mooren uit Zwijndrecht.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.