Invaller Fabian Korporaal bezorgt ASWH de winst in Sneek

28 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Invaller Fabian Korporaal bezorgt ASWH de winst in Sneek

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde ASWH een belangrijke wedstrijd in de derde divisie. De Ambachters namen het in Friesland op tegen ONS Sneek. De gastheren hadden ASWH kunnen passeren op de ranglijst en leken lang op weg om dit ook te doen. Een geweldige invalbeurt van Fabian Korporaal dwarsboomde de Friese plannen. Met twee goals in de slotfase boog hij een achterstand om in een 2-3 overwinning.

Niet voor het eerst dit seizoen kwam ASWH snel op achterstand. Voormalig prof Martijn Barto scoorde met een knappe hakbal de openingstreffer. Vrij snel werd het evenwicht hersteld door een schitterend genomen vrije trap van Mels van Driel. Na een 1-1 ruststand kreeg ASWH halverwege de tweede helft een nieuwe tik te verwerken. Een ongelukkige handsbal leverde de Friezen een strafschop op. Michael Lanting schoot raak vanaf elf meter en bracht ONS Sneek op 2-1.

Trainer Cesco Agterberg voerde vervolgens een gouden wissel door. Hij bracht Fabian Korporaal in de ploeg. De jonge middenvelder tikte eerst na een verlengde hoekschop de gelijkmaker binnen en schoot in de slotminuut ook de winnende treffer achter de Friese goalie. Door deze knappe inhaalrace nam ASWH niet alleen drie punten mee, maar vergrootte het tevens de voorsprong op de teams onderin.
Zaterdag vervolgt ASWH de competitie met een thuiswedstrijd tegen de amateurs van Ajax.

ONS Sneek - ASWH 2-3 (1-1)
8. 1-0 Martijn Barto 14. 1-1 Mels van Driel 68. 2-1 Michael Lanting (strafschop) 82. 2-2 Fabian Korporaal 90. 2-3 Fabian Korporaal

Scheidsrechter: Frank de Winter

ONS Sneek: Barry Ditewig; Denzel Prijor, Serge Fatima, Ale de Boer, Klaas de Vries; Michael Lanting, Jelle de Graaf (85. Jan Dommerholt), Nick Burger; Martijn Barto, Genridge Prijor (66. Yumé Ramos), Curty Gonzales

ASWH: Stef Doedée; Clarence Bijl, Stanley Husen (80. Fabian Korporaal), Peter Verhoeve, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel (75. Sam van de Kreeke); Ismail Yildirim, Lester Pires (85. Menno Vooges).

Foto: Dik Schumacher. Op de foto gaan de ASWH'ers David Almeida en Peter Verhoeve het duel aan met de Friese doelman en enkele verdedigers van ONS Sneek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.