Winnend ASWH beëindigt imponerende zegereeks van SteDoCo

11 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Winnend ASWH beëindigt imponerende zegereeks van SteDoCo

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag heeft ASWH een prima overwinning behaald in de derde divisie. In Hoornaar werd SteDoCo verslagen in een regioderby (0-1). Daarmee pakte ASWH niet alleen zelf drie punten, tevens beëindigden de Ambachters een imponerende zegereeks van de gastheren. SteDoCo had immers vijf wedstrijden achter elkaar gewonnen en bracht onlangs koploper Noordwijk de eerste nederlaag toe.

Beide ploegen hadden niet alleen elkaar als tegenstander, maar ook de stormachtige wind. Dat maakte het lastig voetballen, maar gaandeweg bleek dat ASWH beter met deze omstandigheden om kon gaan dan SteDoCo. De ploeg van trainer Cesco Agterberg kreeg voor rust al de beste kansen, maar aanvoerder Jesper van den Bosch vond het doel tot twee keer toe net niet.

In de tweede helft scoorde ASWH wel. Binnen de minuut schoot clubtopscorer Ismail Yildirim knap raak en daarmee zette hij zijn team op voorsprong. Hoewel SteDoCo nog wel probeerde om de gelijkmaker te forceren, gaf de defensie van ASWH nauwelijks een krimp. Zelf lieten de Ambachters de kans op een tweede goal liggen toen invaller Lester Pires alleen voor de keeper verscheen. Daardoor bleef het tot het einde spannend, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar.

Zaterdag wacht ASWH opnieuw een sterke tegenstander. Hoek, de nummer twee van de ranglijst, komt dan naar sportpark Schildman.

SteDoCo - ASWH 0-1 (0-0)
46. 0-1 Ismail Yildirim

Scheidsrechter: Mike de Bruijn

SteDoCo: Mark Smith; Etiën Mariana, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Jesse Wielinga (80. Toby Mulder); Guytano dos Santos (80. Jeroen Sterrenburg), Marlon Pereira, Hayri Pinarci; Rensy Barradas, Medhani Redie Habtemariam, Vincent Verheul

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Fabian Korporaal, Lars Bosscha (55. Lester Pires), Mels van Driel, Nick Slotboom; Jesper van den Bosch, Ismail Yildirim (89. Sam van de Kreeke)

Foto © Philip Schmidt. Op de foto duelleert ASWH-speler Stanley Husen met de uit Eritrea afkomstige SteDoCo-spits Medhani Redie Habtemariam.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.