IFC Vrouwen geeft koploper FC Dauwendaele voetballes

18 februari 2019 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen geeft koploper FC Dauwendaele voetballes

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Terwijl een week eerder op een knollenveld, in de regen, hagel en een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt gevoetbald moest worden, waren de voetbalingrediënten ditmaal helemaal anders. Een heerlijk temperatuurtje, een lekker veld en een goed leidende scheidsrechter Thijs Blinde. Tegenstander van dit weekend was koploper FC Dauwendaele. De dames uit Middelburg hadden in de 11 voorafgaande wedstrijden slechts zeven tegenstreffers geïncasseerd, waarmee geconcludeerd kan worden dat er een gedegen verdediging aan Zeeuwse kant zou staan.

Voor IFC was dit het weekend van de waarheid. Vorige week werd zuur verloren in Zeeuws Vlaanderen tegen FC Axel, en daarmee werd de kloof met de koploper vergroot naar vier punten. Puntenverlies  dit weekend zou eigenlijk einde seizoen betekenen. Eén ding stond vast: de speelsters hoefden op geen enkele manier gemotiveerd te worden. Getergd en vol energie begonnen ze aan de wedstrijd.

De eerste vijf minuten een optisch overwicht voor IFC, maar het was in de zesde minuut toch FC Dauwendaele dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Keepster Femke Groeneweg was echter paraat en redde goed. Een minuut later het eerste mooie doelpunt van de middag. Een afgeslagen bal kwam op een afstand van ongeveer 35 meter voor de voeten van Charissa Jongeneel.

Zij had al direct gezien dat een boogbal een goede optie zou zijn om te kunnen scoren. En met grote precisie gaf zij de bal de juiste sturing. Binnen het kwartier kreeg de Zeeuwse brigade een tweede dreun te incasseren. Een heel fraaie combinatie begon aan de rechterkant van het veld. Charissa Jongeneel speelde spits Svenja van Nes aan, die op haar beurt weer breed legde op Milou van der Wel. Zij schoof met haar linkervoet de bal rustig binnen.

Na deze treffer zag je een enigszins aangeslagen FC Dauwendaele, dat dit probeerde te kantelen door wat feller te gaan spelen. Het waren de verdedigers van IFC die echter heel goed stand hielden. Op de flanken waren dat Michelle Weeland en Olivia Matze, terwijl het centrum het domein was van Nanina Matze en Britt Wijnmaalen.

Nog binnen het half uur was het wederom IFC dat genadeloos toesloeg. Het derde doelpunt kwam van de voeten van Charissa Jongeneel en bij het vierde doelpunt leek spits Svenja van Nes op het doel af te stevenen, maar op het laatste moment legde zij de bal breed op Milou van der Wel die met een ziedend schot de trekker overhaalde. En de doelpuntenmachine bleef doorgaan. Nog voor rust was er weer een beauty van Charissa Jongeneel.

Na de voetballes van de eerste helft kwam tegenstander FC Dauwendaele ietwat getergd uit de kleedkamer. IFC antwoordde een beetje gezapig en het duurde dan ook tot de 65e minuut tot IFC weer lekker vrijuit begon te spelen. Een wederom werden het vijf mooie minuten voor Charissa Jongeneel.

Het zesde doelpunt maakte zij door zich in de kleine ruimte zelf vrij te spelen en in te tikken en de zevende voor IFC en vijfde voor de spits was de mooiste van de middag.  Een lange bal werd met de hak meegenomen en direct stond Charissa Jongeneel in scoringspositie. Heel bekeken werd de bal in de verre hoek geschoven.

Een schitterende 7-0 overwinning van een goed collectief.

Op het middenveld heersten Sandra Weeland, Anneli Hoekstra en Jessica Idzenga. Gedurende de wedstrijd vielen Milou van Dijken, Sanne de Viet, Michelle Mahu en Amber Sijsens nog in. 
De focus blijft gericht op de kop van de ranglijst.

Foto hierboven: Spits Charissa Jongeneel wist vijf maar te scoren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.