Refurbished iPhone prima alternatief voor een nieuwe

19 februari 2019

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Advertorial

Waarom een nieuwe iPhone kopen als er ook goede en goedkopere refurbished iPhones bestaan, waarmee je ook nog eens het milieu helpt?

iPhones gaan over het algemeen lang mee en wisselen dikwijls van eigenaar.  Het is allang niet meer vanzelfsprekend dat je een fonkelnieuwe iPhone koopt, als het oude exemplaar niet meer voldoet. De refurbished telefoon rukt op. Dat is een tweedehands telefoon die na te zijn opgeknapt met garantie wordt doorverkocht. Refurbished iPhones koop je heel gemakkelijk online, waardoor je niet afhankelijk bent van een fysieke winkel. Dus of je nu in Hendrik-Ido Ambacht of ergens anders woont, een dag na bestelling ben je al in het bezit van een iPhone. 

Minder geld
Steeds meer mensen willen niet meer het volle bedrag uitgeven voor een nieuwe iPhone, om hem na  een paar jaar weer weg te moeten doen omdat hij verouderd is. Dan is het model ingehaald door nieuwere, betere en snellere versies met nóg meer functies, of werkt de batterij niet meer naar behoren. Want waarom zou je de hoofdprijs betalen voor het nieuwste mobieltje, terwijl een ouder, opgeknapt model nog prima functioneert en minder geld kost? De gemiddelde levensduur van een iPhone is zes tot zeven jaar. Zonde om iedere twee jaar een nieuw toestel te kopen.

Duurzamer
Bovendien is het veel duurzamer om een gebruikt model te kopen. Doordat een gebruikte telefoon prima nog een paar jaar mee kan, hoeft er immers geen nieuw product gemaakt te worden. Waardoor er geen nieuwe grondstoffen hoeven worden gewonnen. In telefoons zit onder meer goud, zilver, koper, aluminium en kobalt. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal berekende een aantal jaren geleden dat er zo'n drie miljoen ongebruikte mobieltjes rondzwerven in Nederlandse huishoudens. Daarin zit genoeg goud om zo'n 15.000 trouwringen van te maken. 

Niet oogverblindend, wél goed
Natuurlijk kun je van een refurbished iPhone niet verwachten dat deze esthetisch aan de allerhoogste eisen voldoet. Het toestel ziet er – het is immers niet nieuw – niet oogverblindend uit. Maar moet iets fonkelnieuw zijn? Voor een toenemend aantal mensen hoeft dat niet; zij hebben niet de constante drang om altijd het nieuwste van het nieuwste te willen hebben. Een iPhone moet gewoon goed functioneren en je moet er alles mee kunnen doen. Dat is genoeg. En die kwaliteit heb je met een refurbished exemplaar.
Of je nu kiest voor refurbished omdat het goedkoper is of omdat het beter is voor het milieu, dat maakt niet uit. In beide gevallen ben je duurzaam bezig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.