ASWH nipt onderuit bij koploper Noordwijk

25 februari 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH nipt onderuit bij koploper Noordwijk

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag bracht ASWH een bezoek aan Noordwijk, de trotse koploper van de derde divisie. Hoewel de ploeg van trainer Cesco Agterberg een goede wedstrijd speelde, lukte het net niet om een resultaat te behalen. Er werd nipt verloren (2-1) op sportpark Duinwetering.

ASWH koos er tegen de makkelijk scorende lijstaanvoerder voor om vanuit de organisatie te spelen. Daar had Noordwijk het lastig mee. Toch konden de gastheren rond het half uur de score openen na een fout in de Ambachtse verdediging. Tjeerd Westdijk, de topscorer van Noordwijk, schoot raak. Het bleef bij die 1-0, ondanks enkele kansjes van de thuisploeg op meer doelpunten.

In de tweede helft had ASWH snel de gelijkmaker te pakken. Er ging een fout van de doelman van Noordwijk aan vooraf. Hij schoot de bal pardoes in de voeten van ASWH-aanvoerder Jesper van den Bosch en uit diens voorzet maakte Sam van de Kreeke de 1-1. Noordwijk kon zich in de titelstrijd geen nieuw puntverlies permitteren, schakelde over op powerplay en dwong enkele kansen af. Toch was de beste kans voor ASWH, maar Van de Kreeke liet van dichtbij de mogelijkheid op een tweede treffer liggen. Een succesvol afgeronde counter bracht Noordwijk een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong. Dit doelpunt van Denzel James, volgend seizoen actief voor profclub Sparta Rotterdam, bleek de beslissing. ASWH had zich goed verweerd, maar bleef puntloos achter.

Op zaterdag 9 maart vervolgen de Ambachters de competitie met een thuiswedstrijd tegen de nummer twee uit de afdeling, het roemrijke Quick Boys.

Noordwijk - ASWH 2-1 (1-0)
29. 1-0 Tjeerd Westdijk 50. 1-1 Sam van de Kreeke 75. 2-1 Denzel James
Scheidsrechter: Marcel Roeleveld

Noordwijk: Roy Rondeltap; Dylan Rietveld (74. Martijn le Congé), Rob Overvliet, Maurice van der Neut, Brayen Bröcker; Nick van Staveren, Emiel Wendt, Thomas Reynaers; Sabir Achefay (54. Raïes Roshanali), Tjeerd Westdijk, Denzel James (88. Axel Wendt)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen (87. Menno Vooges), Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Mels van Driel (28. Sam van de Kreeke), Nick Slotboom (87. Lester Pires); Ismail Yildirim, Bilal El Amrani.

Bron foto: Dik Schumacher
Op de foto probeert ASWH'er Bilal El Amrani door de defensie van Noordwijk te glippen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.