Gerard Doornbos waarnemend Dijkgraaf Waterschap Hollandse Delta

28 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Gerard Doornbos waarnemend Dijkgraaf Waterschap Hollandse Delta

ZWIJNDRECHTSE WAARD / DORDRECHT - Gerard Doornbos wordt per 1 maart de waarnemend dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta. Hij wordt beëdigd door Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

Gerard Doornbos volgt Ingrid de Bondt op die eerder deze maand haar functie neerlegde. Gerard Doornbos is gevraagd vanwege zijn ervaring en kennis van waterschappen. Doornbos was van 2005 tot 2017 dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland en gedurende die periode 7 jaar lang vice-voorzitter van de Unie van Waterschappen. Vóór 2005 was hij ruim 23 jaar lang het gezicht van agrarisch Nederland. Zo was hij van 1995 tot 2005 voorzitter van LTO Nederland.

Gerard Doornbos: “Ik ken Hollandse Delta als een mooi waterschap. Ik ben bekend met de omstandigheden en wil graag mijn ervaring inzetten om de zaken goed op orde te krijgen. Ik heb begrepen dat er breed gedragen ambities zijn. Die wil ik helpen verder te brengen”.

De commissaris van de Koning heeft op verzoek van de Verenigde Vergadering (het algemeen bestuur) van waterschap Hollandse Delta bemiddeld bij de keuze van Doornbos. De Verenigde Vergadering herkent zich in deze voordracht en heeft in haar vergadering van woensdag 27 februari ingestemd met zijn komst.

Jaap Smit: “Er deed zich een bijzondere situatie voor bij het waterschap en er was behoefte aan een onafhankelijk persoon. Vanuit de nauwe relatie tussen de provincie Zuid-Holland en de waterschappen is een beroep op mij gedaan als commissaris. Verder dit jaar zal ik met de Verenigde Vergadering praten over het moment waarop zij de procedure voor werving van een nieuwe dijkgraaf gaat starten.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.