ASWH verslaat titelkandidaat Quick Boys

11 maart 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH verslaat titelkandidaat Quick Boys

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde ASWH voor de vierde wedstrijd op een rij tegen een ploeg uit de top vijf van de derde divisie. De Ambachters ontvingen op sportpark Schildman de nummer twee Quick Boys en stuurden de titelkandidaat met een nederlaag (2-0) huiswaarts.
In de eerste helft lag het overwicht aanvankelijk bij Quick Boys. De Katwijkers moesten winnen om in het spoor te blijven van lijstaanvoerder Noordwijk. Echt grote kansen waren er echter niet, mede door de harde wind. Wel verloor ASWH na iets meer dan een half uur spelen doelman Stef Doedée wegens een kuitblessure. Stefan Kok maakte als vervanger zijn competitiedebuut. Hij stond net onder de palen toen een enorme onweersbui losbrak. Scheidsrechter Smit aarzelde niet en stuurde beide ploegen naar binnen. Daar werd besloten om direct te gaan rusten en vervolgens eerst de laatste minuten van de eerste helft uit te spelen, meteen gevolgd door de tweede helft.

De wedstrijd kwam na de onderbreking pas echt los. Quick Boys was dreigend, raakte de lat en vond de sterk ingevallen Stefan Kok op hun weg. Daarna sloeg ASWH keihard toe. Ismail Yildirim bediende aanvoerder Jesper van den Bosch en hij schoot de Ambachters op voorsprong. Vier minuten later waren de rollen omgedraaid en mikte Yildirim raak op aangeven van Van den Bosch. Die dubbelslag kwam Quick Boys niet meer te boven. ASWH hield eenvoudig stand en begon de derde periode daardoor met een knappe overwinning.

Komende zaterdag speelt ASWH opnieuw thuis, nu tegen het Friese Harkemase Boys.

ASWH - Quick Boys 2-0 (0-0)
72. 1-0 Jesper van den Bosch 76. 2-0 Ismail Yildirim

Scheidsrechter: Nick Smit

ASWH: Stef Doedée (36. Stefan Kok); David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Menno Vooges, Nick Slotboom (85. Bilal El Amrani); Ismail Yildirim (89. Nebi Tiryakioglu), Lester Pires

Quick Boys: Paul van der Helm; Chima Bosman, Jeffrey Ket (82. Dennis van der Plas), Jeroen Tesselaar, Joey Ravensbergen; Raymond Baten (82. Chris Guijt), Dennis Kaars, Mohamad Mahmoed; Cem Sahin, Jesse van Nieuwkerk, Marc de Kruijs.

Foto: Philip Schmidt. Op de foto verspert de jubilerende ASWH'er Gilmaro van de Werp - hij speelde zijn 200e officiële wedstrijd in het eerste elftal - Quick Boys-aanvaller Dennis Kaars de weg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.