ASWH verspeelt mooie voorsprong tegen Harkemase Boys

18 maart 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH verspeelt mooie voorsprong tegen Harkemase Boys

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag is ASWH er helaas niet in geslaagd om wederom een overwinning te behalen in de derde divisie. De Ambachters leken lange tijd goed op weg richting een driepunter, maar verspeelden uiteindelijk een mooie voorsprong tegen Harkemase Boys (2-3). Daardoor namen de bezoekers de volle buit mee naar Friesland.

Veertig minuten lang was er geen vuiltje aan de lucht voor ASWH. De ploeg speelde zeer aardig, creëerde de nodige kansen en nam een 2-0 voorsprong. Eerst benutte Peter Verhoeve een strafschop, verkregen na een handsbal, en vervolgens verdubbelde Lester Pires op aangeven van Ismail Yildirim de marge. In de laatste minuten van de eerste helft kwam Harkemase Boys echter uit het niets terug in de wedstrijd. Robert Stelpstra en Henny Bouius scoorden binnen drie minuten en daarom stond het halverwege 2-2.

ASWH had de spanning dus volledig onnodig laten terugkeren. In de tweede helft probeerden de Ambachters nog wel om alsnog een zege te boeken, maar het lukte niet meer om de keeper van de gasten te passeren. Harkemase Boys scoorde wel. Na een verre inworp kon Jochem van Putten zijn ploeg aan de leiding koppen. De Friezen gaven die voorsprong niet meer uit handen en dus stapte ASWH teleurgesteld van het veld.

Komende zaterdag kan de ploeg zich revancheren in de uitwedstrijd bij DOVO, dat twee plaatsen hoger staat.
ASWH - Harkemase Boys 2-3 (2-2)
16. 1-0 Peter Verhoeve (strafschop) 29. 2-0 Lester Pires 40. 2-1 Robert Stelpstra 43. 2-2 Henny Bouius 72. 2-3 Jochem van Putten

Scheidsrechter: Gert Keijl

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp (82. Bilal El Amrani); Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Menno Vooges, Nick Slotboom (82. Nebi Tiryakioglu); Ismail Yildirim, Lester Pires

Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Iloba Achuna, Joris Voest; Dennis van Duinen, Noureddine Boutzamar (87. Willem Huizing), Henny Bouius; Jochem van Putten, Robert Stelpstra (46. Mark Bruintjes), Pier Veldman

Foto: Philip Schmidt. Op de foto duelleert Nick Slotboom met een Fries om de bal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.