IFC Vrouwen 1 vecht zich naar overwinning tegen SV Charlois

18 maart 2019 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen 1 vecht zich naar overwinning tegen SV Charlois

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Waar de afgelopen dagen het water met bakken uit de hemel viel, had Pluvius besloten een uurtje of wat voor de wedstrijd geen water meer naar beneden te gooien. Wel stond er een enorm straffe wind. IFC Vrouwen 1 moest het opnemen tegen een gevaarlijke tegenstander: SV Charlois. Deze Rotterdamse dames stonden voorafgaand aan de wedstrijd op een derde plek. De achterstand bedroeg vier punten, maar wel in de wetenschap dat zij een wedstrijd minder hadden gespeeld.

De wedstrijd begon goed voor IFC . Al direct in de eerste minuut brak Charissa Jongeneel aan de linkerkant goed door. Haar voorzet was een prooi voor spits Svenja van Nes. Dit betekende een mooie opsteker voor IFC dat in de eerste helft tegen de straffe wind in moest spelen.

Heel lang kon IFC niet van de voorsprong genieten. In de tiende minuut betekende een miscommunicatie van de Ambachtse verdediging de gelijkmaker. Even leek IFC de rug te rechten, maar het was SV Charlois dat uit een vrije trap een voorsprong nam. Het restant van de eerste helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Het was duidelijk te zien wat de ambitie van de twee teams is: promotie naar de tweede klasse. Je zag dan ook lekker combinatievoetbal en ook felle duels om de bal. Het was scheidsrechter Wesley  la Grand die alles in goede banen leidde.

De tweede helft was er eentje voor IFC. Met de wind in de rug werd de tegenstander vastgezet. Dit leidde al snel tot een corner, die door Svenja van Nes werd genomen. Dit keer was het Charissa Jongeneel die de bal in één keer uit de lucht op het doel schoot. En dat betekende de gelijkmaker.
Deze opsteker beloofde nog veel, want beide teams wilden vol voor de overwinning gaan. Na ruim een uur spelen was er een lange bal op de wegsprintende Charissa Jongeneel. Met de bal aan de voet stoomde zij op de vijandelijke doel af. Waar iedereen dacht dat zij zelf de trekker zou overhalen, legde zij de bal breed op de meegelopen Svenja van Nes die heel kalm de 3-2 binnenschoot.

Deze tik was voor één van de speelsters van SV Charlois maar moeilijk te verkroppen. Middels een zeer felle charge op Jessica Idzenga uitte zij haar frustratie. Scheidsrechter La Grand bestrafte dit met een gele kaart, waarmee de Rotterdamse goed wegkwam.

IFC hield het heel spannend. Over en weer waren er kansen. Vijf minuten voor tijd ontliep Charissa Jongeneel aan de rechterkant de buitenspelval. Zij kon opstomen richting het doel en legde wederom precies op het juiste moment breed op de perfect meesprintende IFC-verdedigster Michelle Weeland die de verlossende treffer binnenschoot. Een mooie collectieve 4-2 overwinning van de IFC Vrouwen, waar de kleinste van het veld, verdedigster Michelle Weeland een dijk van een wedstrijd speelde. Op het middenveld was het de andere Weeland, Sandra, die elk duel won en steeds de juiste pass wist te geven. 

Door deze overwinning heeft IFC in ieder geval één concurrent afgeschud. Nummer twee van de derde klasse E, het Middelburgse FC Dauwendaele, wist op eigen terrein ook te winnen. Het verschil tussen IFC en FC Dauwendaele blijft slechts één puntje. Volgende week de uitwedstrijd tegen runner-up SVO/DKS’17 in Sint Jansteen (Zeeuws Vlaanderen).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.