ASWH in doelpuntrijk duel langs ODIN ‘59

08 april 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH in doelpuntrijk duel langs ODIN ‘59

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH is bezig aan een goede serie in de derde divisie. Afgelopen zaterdag wonnen de Ambachters in Heemskerk na een doelpuntrijke wedstrijd van ODIN ’59 (3-5), alweer de derde zege op een rij. Hierdoor doet ASWH nog altijd goed mee in de periode en verzekerde de ploeg zich eveneens van nog een seizoen derde divisie en daaraan gekoppeld een ticket voor de TOTO KNVB Beker.

De toeschouwers kregen binnen twintig minuten al vijf doelpunten voorgeschoteld. ASWH opende het bal via Ismail Yildirim, die na 28 tellen al de 0-1 produceerde. Na een snel antwoord van ODIN ’59, liep ASWH in korte tijd uit dankzij een door clubtopscorer Peter Verhoeve benutte strafschop en een doelpunt van aanvoerder Jesper van den Bosch. Ook de gastheren kregen echter een strafschop en kwamen terug tot 2-3.

In de beginfase van tweede helft ging het opnieuw snel. Jesper van den Bosch rondde een prachtige aanval van de Ambachters af voor de 2-4, maar vrijwel meteen kwam ODIN ’59 weer dichterbij. Daarna was ASWH weer aan de beurt. Na een slim genomen vrije trap kon Bilal El Amrani de 3-5 achter de doelman schieten. Hoewel de thuisploeg zich zeker nog niet gewonnen gaf en op jacht ging naar een aansluitingstreffer, gaf ASWH nu niets meer weg en nam de drie punten mee naar huis.

Komende zaterdag kan ASWH de goede reeks vervolgen, maar dan moet het op sportpark Schildman wel winnen van de nummer drie DVS ’33 Ermelo. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden!

ODIN '59 - ASWH 3-5 (2-3)
1. 0-1 Ismail Yildirim 7. 1-1 Jim Hulleman 13. 1-2 Peter Verhoeve (strafschop) 15. 1-3 Jesper van den Bosch 20. 2-3 Thom de Vries (strafschop) 53. 2-4 Jesper van den Bosch 55. 3-4 Eelke de Graaf 60. 3-5 Bilal El Amrani

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

ODIN '59: Barry van Dijk; Mitchel Bormann, Nicky Eekhout, Milo Cremers (69. Nigel Hardenberg), Mart Willemse, Jordi Tiktak (76. Billy Tavares); Jeffrey Klijbroek, Ron Scheffer (36. Jurjen Dikker), Jim Hulleman; Eelke de Graaf, Thom de Vries

ASWH: Stefan Kok; David Almeida (87. Clarence Bijl), Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp, Mels van Driel, Fabian Korporaal; Ismail Yildirim, Bilal El Amrani

Foto (Philip Schmidt). Op de foto maakt aanvoerder Jesper van den Bosch de vierde Ambachtse treffer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.