IFC Vrouwen 1 doet goede zaken in race om kampioenschap

08 april 2019 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voorafgaand aan de wedstrijd van IFC Vrouwen1 tegen het Dordtse Oranje Wit kwam vanuit Zeeuws Vlaanderen het mooie bericht dat de nummer 2 van de competitie, FC Dauwendaele, kostbare punten had gemorst in hun duel met FC Axel. De beide Zeeuwse teams deelden de punten. Met een gat van drie punten op de nummer twee begon IFC aan de wedstrijd tegen de Dordtse vrouwen. De eerste helft was er eentje waarin IFC probeerde het spel naar zich toe te trekken. Dit lukte op zich wel, maar tot het echte vaak vertoonde combinatievoetbal kwam het niet. In de tiende minuut was het Jessica Idzenga die heel alert was na een vrije trap van Charissa Jongeneel. Dit betekende een lekkere opsteker. De rest van de eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Toch was het vlak voor rust nog raak. Britt Wijnmaalen probeerde het maar eens met een schot van ruim dertig meter. De bal ging keurig het doel in.

Na rust kwam de doelpuntenmachine van IFC razendsnel op gang. In een tijdsbestek van vijftien minuten waren het Britt Wijnmaalen en Charissa Jongeneel die elk twee keer scoorden en de stand naar 6-0 brachten. Het restant van de wedstrijd was een éénrichtingsverkeer. Het was de keepster van Oranje Wit die na een uur spelen een hogere score wist te voorkomen met een aantal goede reddingen. Maar het was ook de frivoliteit van de thuisclub die ging meespelen. In het laatste kwartier wist IFC nog drie keer te scoren. Het waren achtereenvolgens Svenja van Nes, Sanne de Viet en Charissa Jongeneel die het net deden bollen.

Het gat met FC Dauwendaele is nu zes punten, waarbij IFC een wedstrijd meer heeft gespeeld. Ook heeft IFC een beduidend beter doelsaldo.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg komt een kampioenschap, en dus promotie naar de tweede klasse, steeds dichterbij. Maar dan moet er aankomende zaterdag eerst worden afgerekend bij DVV’09. Daarna volgen nog de wedstrijden tegen Papendrecht (4 mei), MZC’11 (18 mei)  en Heinenoord (25 mei).