ASWH blijft meedoen om periodetitel na remise tegen DVS ’33 Ermelo

15 april 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH blijft meedoen om periodetitel na remise tegen DVS ’33 Ermelo

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde ASWH op eigen veld gelijk tegen het sterke DVS ’33 Ermelo, de nummer drie van de derde divisie (1-1). Daardoor blijven de Ambachters goed meedraaien in de strijd om de derde periodetitel.

ASWH trof een tegenstander die er baat bij heeft als de periodetitel niet in Ambachtse handen belandt. In dat geval maken zij zelf namelijk een grote kans op deelname aan de nacompetitie. ASWH kende een goede start, want al in de zevende minuut kon aanvoerder Jesper van den Bosch een rebound binnen schieten, nadat Ismail Yildirim de lat raakte. Halverwege de eerste helft kwam DVS ’33 Ermelo echter weer op gelijke hoogte door een doelpunt uit een hoekschop. Verder zag het publiek weinig actie voor de doelen.

In de tweede helft werden de bezoekers sterker, waardoor bij ASWH het gevoel ontstond dat een punt het maximaal haalbare resultaat zou zijn. Daarom nam de ploeg van trainer Cesco Agterberg steeds minder risico. Ook DVS ’33 Ermelo leek het niet aan te durven om vol op jacht te gaan naar de winst, want een nederlaag konden zij zich niet permitteren. Een remise was dus een logische uitkomst, al was ASWH in de extra tijd via de invallers Lester Pires en Nick Slotboom nog twee keer dicht bij een stiekeme overwinning.

Door dit resultaat staat ASWH nu twee punten achter op Quick Boys, de koploper in de periodestand. De Ambachters hebben nog vijf duels om die ploeg te passeren, maar moeten dan uiteraard zelf wel een serie winstpartijen neerzetten. Aanstaande zaterdag gaat ASWH op bezoek bij het Amsterdamse De Dijk.

ASWH - DVS '33 Ermelo 1-1 (1-1)
7. 1-0 Jesper van den Bosch 23. 1-1 Frank van der Burg
Scheidsrechter: Erik ter Brake
ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp, Mels van Driel (81. Nick Slotboom), Fabian Korporaal; Ismail Yildirim (81. Lester Pires), Bilal El Amrani
DVS '33 Ermelo: Paul Eppink; Mark Bouwman (90+1. Haico Epe), Jorran van Santen, Dennis Hollart; Frank van der Burg, Lars Dekker, Soufian Moro (68. Daniël van Warven), Coen Vloedgraven, Christiaan van Hussen; Benjamin Roemeon (80. Berry Powel), Olivier Pilon.

Foto van Philip Schmidt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.