ASWH scoort er op los bij De Dijk

21 april 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH scoort er op los bij De Dijk

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag bracht ASWH een bezoek aan De Dijk. Deze ploeg bezet de laatste plaats op de ranglijst van de derde divisie, maar toch kon er geen sprake zijn van onderschatting. ASWH had voor de winterstop immers thuis van De Dijk verloren. De ploeg van trainer Cesco Agterberg nam in Amsterdam ondubbelzinnig revanche voor die eerdere nederlaag: 0-7.

De Dijk hanteerde een zeer verdedigende tactiek, maar toch had ASWH al snel een gaatje gevonden in de afweer van de gastheren. Gilmaro van de Werp kopte na een vrije trap van Mels van Driel al in de achtste minuut de 0-1 binnen. Daarna bleven de Ambachters de betere ploeg. In de slotfase van de eerste helft beslisten zij het duel al min of meer dankzij twee kort na elkaar gescoorde doelpunten. Eerst schoot Peter Verhoeve een strafschop binnen, daarna bepaalde Ismail Yildirim de ruststand op 0-3.

In de tweede helft prikte Yildirim binnen een minuut ook de vierde treffer binnen. ASWH kon daarna freewheelend op zoek gaan naar meer treffers. Uiteindelijk kwamen er nog drie bij. Twee van die treffers kwamen opnieuw van Ismail Yildirim, die dus vier keer scoorde en daarmee een unieke prestatie leverde. Nog nooit scoorde een ASWH-speler namelijk zo vaak in één wedstrijd in de derde divisie. Tussen de goals van Yildirim door pikte ook Lester Pires een doelpunt mee.

Dankzij de 0-7 overwinning draait ASWH nog altijd goed mee in de periode. Concurrent Quick Boys heeft twee punten meer, dus de Ambachters moeten blijven winnen om kans te maken op het ticket voor de nacompetitie. Dat dient dan op 4 mei allereerst te gebeuren bij Eemdijk.

De Dijk - ASWH 0-7 (0-3)
8. 0-1 Gilmaro van de Werp 39. 0-2 Peter Verhoeve (strafschop) 43. 0-3 Ismail Yildirim 46. 0-4 Ismail Yildirim 74. 0-5 Ismail Yildirim 76. 0-6 Lester Pires 79. 0-7 Ismail Yildirim
Scheidsrechter: Marcel te Hennepe

De Dijk: Kay Hilverink; Judah Berefo, Sammie Fiddani (4. Stany Dankerlui), Brian Groothuesheidkamp, Djamai Werkzam (70. Mounir Darrazi); Zakaria Bourik, Bilal Amarzagouio, Hjalmar Oomens, Clayd Olf, Jawhar Ahannach; Mick Christophersen (60. Damiën Menzo)

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp, Mels van Driel (31. Lester Pires), Fabian Korporaal (75. Vince van Dongen); Ismail Yildirim, Bilal El Amrani (75. Nick Slotboom)

Foto: Philip Schmidt. Op de foto glipt viervoudig doelpuntenmaker Ismail Yildirim langs zijn tegenstander.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.