Bekeuringen na straatrace-praktijken op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht

22 april 2019
Bekeuringen na straatrace-praktijken op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op zaterdag 20 april 2019, omstreeks 19.10 uur, kregen agenten een melding bij het parkeerterrein van het BP-tankstation bij de Sandelingen-West aan de A16 in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar zouden meerdere voertuigen staan die aan het straatracen waren geweest op de A16. Het racen bestond uit hard rijden over de vluchtstrook en het maken van een kickdown midden op de snelweg. Het zou gaan om een Ferrari, Lamborghini, Mercedes en een Porsche.

Ter plaatse troffen de agenten alle 4 de voertuigen aan op de parkeerplaats. De bestuurders vertelden dat ze onderweg waren naar het liefdadigheidsevenement Woman United in Breda.

Een eenheid van Politie Team Verkeer Rotterdam kwam ter plaatse om ons te assisteren. Bij de controle bleken de handelaarsplaten van de Mercedes niet meer geldig te zijn. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring van 380 euro en de platen zijn door Team Verkeer Rotterdam meegenomen.

De kentekenplaat van de Ferrari betrof een sticker. De bestuurder heeft hiervoor een bekeuring van 140 euro gekregen. De Lamborghini had Duitse export-kentekenplaten, maar mocht niet in Nederland niet rijden.

De Lamborghini en de Mercedes mochten niet verder rijden. De bestuurders hebben hiervoor een autoambulance geregeld.

Verder vertelden zij dat ze wel sportief gereden hadden, echter hadden ze niet over de vluchtstrook gereden. De agenten hebben dit rijgedrag niet zelf geconstateerd, waardoor verbaliseren niet mogelijk was.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.