IFC Vrouwen ronde verder in VoetbalRijnmondCup

29 maart 2018
IFC Vrouwen ronde verder in VoetbalRijnmondCup

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Dinsdagavond, 27 maart, stond er een midweekse wedstrijd op het programma. Ditmaal geen competitiewedstrijd, maar een wedstrijd om de VoetbalRijnmondCup. Tegenstander was Zuidland. Op papier een gelijkwaardige tegenstander. De afgelopen jaren speelden de vrouwen van Zuidland en IFC  nog in dezelfde competitie, maar sinds dit seizoen beproeven de Zuidlandse dames hun geluk in afdeling West, waar zij op dit moment op een keurige tweede plek staan. En dat zij niet te onderschatten zijn, bleek ook wel uit het feit dat zij vorige week voor de beker nog gelijk speelden tegen het veel hoger spelende SSS. Via strafschoppen werden zij uit het toernooi gewipt.

De regen zorgde ervoor dat er iets extra’s van de vrouwen verwacht werd: secuur inpassen. De eerste vijf minuten van de wedstrijd stonden absoluut niet in het draaiboek van trainer Wil Brinkhuis. Twee fouten achterin werden genadeloos afgestraft door een gretig spelend Zuidland. Even leek het alsof de koppies gingen hangen, maar Brinkhuis sprak de woorden: “Kom op meiden, de wedstrijd is pas net begonnen, we hebben nog 85 minuten.” En in die 85 minuten gebeurde veel. Er werd goed gespeeld. Op het gladde veld werd geprobeerd te combineren. Achterin speelde de verdediging verder heel geconcentreerd. Complimenten meiden. Voor rust waren er ook “de gekke vijf minuten” voor IFC. Twee keer was het Jessica Idzenga die wist te scoren. En waar Zuidland in de beginfase niet te klagen had over geluk, daar deed IFC dat ook niet. Zeker niet bij het tweede doelpunt.

Na de rust was het IFC dat de touwtjes volledig in handen had. De vrouwen van Zuidland liepen regelmatig achter de feiten aan. IFC wist de voorsprong keurig te vergroten. Het was dit keer Milou van der Wel die twee keer het vijandelijke net wist te vinden. Een prima resultaat dus. De overwinning betekende dat IFC zich plaatste voor een tussenronde in het toernooi. Op dinsdag 10 april speelt IFC een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd Poortugaal tegen AGE/GGK. Dat duel begint dan om 20.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.