ASWH lijkt periodetitel te kunnen vergeten na verlies bij Eemdijk

06 mei 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH lijkt periodetitel te kunnen vergeten na verlies bij Eemdijk

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH was de afgelopen weken bezig aan een goede reeks in de derde divisie. Daardoor maakten de Ambachters zelfs kans op het winnen van de derde periodetitel. Afgelopen zaterdag werd echter met 1-0 verloren bij Eemdijk, waardoor ASWH het toetje vermoedelijk kan vergeten.

Eemdijk, dat eerder dit seizoen al twee keer ruim verloor van ASWH, koos in deze wedstrijd voor een defensieve tactiek. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg hield de ruimtes klein en joeg fel op de bal. Daardoor kwam ASWH nooit echt in het ritme. Er vielen in de eerste helft dan ook nauwelijks kansen te bespeuren voor beide ploegen.

In de tweede helft begon ASWH wel goed. Al vlot raakte Peter Verhoeve de lat en het zag er naar uit dat de Ambachters zouden doordrukken. De storm luwde echter. Een minuut of twintig voor tijd kwam het bericht door dat de concurrent op achterstand stond en dat winst noodzakelijk was. Vanaf dat moment nam ASWH meer risico en daarvan profiteerde juist Eemdijk. De gastheren lieten eerst nog twee goede kansen liggen, maar kwamen bij de derde mogelijkheid toch op voorsprong. Na een misverstand in de defensie van ASWH kon Syrano Morrison de 1-0 maken.

Die klap kwam ASWH niet meer te boven, terwijl later bleek dat concurrent Quick Boys uiteindelijk nog gewonnen had. De Katwijkers staan nu vijf punten los van ASWH in de periodestand en dat lijkt met nog drie duels te spelen een te groot verschil. Aanstaande zaterdag krijgt ASWH in de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 in elk geval de kans op sportieve revanche.

Eemdijk - ASWH 1-0 (0-0)
83. 1-0 Syrano Morrison
Scheidsrechter: Martijn Kieft

Eemdijk: Gerben Jan Ruizendaal; Michel Goossensen, Jordie Huijgen, Klaas de Graaf, Zeger Beukers; Sjohn van Gulik, Klaas Bout (74. Jeffrey van den Dikkenberg), Rafik El Hamdi; Zakaria El Bennay (80. Syrano Morrison), Yannick Bouw, Renco van Eeken

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp, Mels van Driel, Fabian Korporaal; Ismail Yildirim, Lester Pires (73. Nick Slotboom)

Foto: Philip Schmidt: Op de foto probeert ASWH-vleugelverdediger Yassine Belghar gevaar te stichten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.