ASWH schiet Achilles ’29 naar de hoofdklasse

13 mei 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH schiet Achilles ’29 naar de hoofdklasse

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde ASWH de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29, de hekkensluiter in de derde divisie. De Ambachters boekten een eenvoudige zege (4-1). De bezoekers uit Groesbeek degradeerden daardoor voor het derde achtereenvolgende jaar. De club die in 2017 nog in de eerste divisie speelde, moet het volgend seizoen in de hoofdklasse proberen.

ASWH nam door de overwinning sportieve revanche op de teleurstellende nederlaag die het voor de winterstop bij Achilles ’29 had geleden. Na een stroeve openingsfase kwam de ploeg van trainer Cesco Agterberg halverwege de eerste helft op stoom. De eerste kansen bleven nog onbenut, maar daarna sloegen aanvoerder Jesper van den Bosch en Gilmaro van de Werp kort na elkaar toe.

De 2-0 voorsprong leek eigenlijk al voldoende, maar vroeg in de tweede helft kwam Achilles ’29 uit het niets dichterbij. Even keerde de spanning terug, tot Peter Verhoeve zo’n twintig minuten voor tijd een strafschop benutte en ASWH op 3-1 bracht. In de slotfase probeerden de Ambachters aan het doelsaldo te werken. Er kwamen diverse kansen, maar alleen Nick Slotboom kon de doelman van de bezoekers nog passeren.

Door deze zege en het puntverlies van concurrent Quick Boys mag ASWH toch weer stiekem hopen op deelname aan de nacompetitie. Wel dient het dan de komende twee duels te winnen en moeten de Katwijkers nog ergens iets laten liggen. Aanstaande zaterdag speelt ASWH een uitwedstrijd bij VVOG in Harderwijk.

ASWH - Achilles '29 4-1 (2-0)
33. 1-0 Jesper van den Bosch 38. 2-0 Gilmaro van de Werp 51. 2-1 Kevin Schmidt 72. 3-1 Peter Verhoeve (strafschop) 83. 4-1 Nick Slotboom

Scheidsrechter: Colin Prooi

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp, Fabian Korporaal, Nick Slotboom; Ismail Yildirim, Bilal El Amrani (84. Lester Pires)
Achilles '29: Mike Hauptmeijer; Kerem Cifci, Boris Rasevic, Juliën Clout, Bram van Dongen (80. Ahmed Abdirizak); Joey Dekkers, Kadir Usta, Thomas Loning; Yunus Efe, Kevin Schmidt, Desire Ruhindwa

Foto van Philip Schmidt. Op de foto is ASWH-middenvelder Nick Slotboom op weg om het vierde doelpunt te scoren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.