IFC Vrouwen op drempel van promotie naar tweede klasse

20 mei 2019 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen op drempel van promotie naar tweede klasse

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Met drie punten voorsprong op FC Dauwendaele en een beter doelsaldo (+13) reisde koploper IFC Vrouwen 1 af nar Zierikzee voor de wedstrijd tegen het altijd lastige MZC’11. Concurrent FC Dauwendaele ging op bezoek bij hekkensluiter Oranje Wit en zou daar ongetwijfeld aan het doelsaldo gaan werken. Voor IFC dus de taak om de volle buit uit Zierikzee mee te nemen en dan in de slotronde, thuis tegen Heinenoord, het beslissende puntje te pakken. De brigade van trainer Wil Brinkhuis begon in de vertrouwde opstelling. Achterin moest libero Britt Wijnmaalen de verdediging aansturen, op het middenveld moest de tactische strijd gewonnen worden en de spitsen moesten voor de afronding zorgen.

Terwijl het zonnetje heerlijk scheen, floot de scheidsrechter van dienst voor het eerst. Twee ploegen die geconcentreerd begonnen. Vanaf minuut één was er wel een veldoverwicht voor IFC. In de elfde minuut resulteerde dit in een doelpunt. Een dieptepass van middenvelder Sandra Weeland op de wegsprintende Charissa Jongeneel. Zij stoomde op richting het vijandelijke doel en rondde keurig af. Na deze treffer werd het spel wat slordiger. Er sloop een bepaalde spanning in het spel, waardoor de thuisclub beter in de wedstrijd kwam. Toch was de eerste grote kans er voor IFC. Spits Charissa Jongeneel dacht de tweede treffer te scoren, maar vond de keepster van MZC’11 op haar weg. Zij redde op wonderbaarlijke wijze.

Terwijl de aanvallers loerden op hun kansje, was het “Generaal” Wijnmaalen die haar verdediging op sublieme wijze aanstuurde. Gaandeweg de eerste helft zag je angst verder in het spel komen en steeds weer was de laatste vrouw er om alles te corrigeren.

In de rust had trainer Wil Brinkhuis slechts een paar minuten nodig om de vrouwen weer op scherp te zetten. Dit leidde al vroeg na rust tot een grote kans. Een voorzet van Amber Sijsens werd direct door spits Svenja van Nes uit de lucht genomen. Haar inzet miste net het doel. Aan de andere kant was er een formidabele redding van IFC-goalie Femke Groenweg na een goed uitgespeelde Zeeuwse counter. Toch was het IFC dat voor de tweede keer kon juichen. Een voorzet van Svenja van Nes werd prima door Charissa Jongeneel gecontroleerd en ingetikt.

IFC wilde aan alle twijfel een einde maken en dit werd wederom gedaan door Charissa Jongeneel met haar derde treffer van de middag. En na deze treffer bleef de doelpuntenmachine van IFC nog even doordraaien. Met een ziedend schot zorgde Amber Sijsens voor de vierde treffer. De vijfde was er eentje van Svenja van Nes en wat voor één. Uit stilstand haalde zij met haar linker been uit en de bal krulde prima richting de kruising. Een paar minuten later was het Amber Sijsens die alert reageerde op een geblokt schot van Anneli Hoekstra. En in de slotminuut deed aanvoerder Jessica Idzenga ook nog een duit in het zakje. Een schitterende boogbal van buiten het strafschopgebied betekende een 0-7 eindstand.

Na afloop bleek dat ook FC Dauwendaele had gewonnen, met 1-5. IFC Vrouwen 1 gaat de slotwedstrijd, zaterdag 25 mei om 14.30 uur thuis tegen Heinenoord, in met drie punten voorsprong en een beter doelsaldo (+16). Met vrij grote zekerheid kan zaterdag een feestje gevierd worden op sportpark Schildman.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.