ASWH naar finale nacompetitie na sensationeel tweeluik met OFC

03 juni 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH naar finale nacompetitie na sensationeel tweeluik met OFC

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH plaatste zich als winnaar van de derde periode voor de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie. In de eerste ronde stond voor de Ambachters een tweeluik met OFC op het programma. Deze club uit Oostzaan was als derde geëindigd in de derde divisie zondag. Na een sensationele ontknoping in de return bereikte ASWH de finale, waardoor de ploeg van trainer Cesco Agterberg kans heeft op het bereiken van het hoogste landelijke amateurniveau.

Vorige week woensdag speelden de Ambachters op eigen veld de eerste wedstrijd. Daarin kende ASWH een bliksemstart. Uitgerekend Bilal El Amrani, die komend seizoen voor OFC zal voetballen, deed zijn nieuwe club pijn met twee treffers in het openingskwartier. Gaandeweg kwamen de bezoekers echter beter in de wedstrijd. Na rust resulteerde dat in de aansluitingstreffer uit een strafschop. OFC kreeg een minuut of tien voor het einde nog een strafschop. Nu pakte ASWH-doelman Stefan Kok de inzet van Edip Biberoglu echter knap, zodat ASWH een 2-1 overwinning boekte.

Afgelopen zaterdag stond de return op het programma. OFC nam halverwege de eerste helft de leiding dankzij Reda Kharchouch. Diezelfde aanvaller, komend seizoen spelend bij de profs van Telstar, tekende na rust ook voor de 2-0. Op dat moment was ASWH virtueel uitgeschakeld. De ploeg rechtte echter de rug en dankzij een fraaie combinatie verscheen Fabian Korporaal alleen voor de doelman van de gastheren. De middenvelder schoot raak: 2-1. Op het moment dat iedereen al aan een verlenging dacht, sloeg ASWH nogmaals keihard toe. In de extra tijd mocht Sam van de Kreeke een hoekschop nemen. Hij bracht de bal niet voor het doel, maar koos voor een korte variant waarbij uiteindelijk Nick Slotboom in balbezit kwam. Met een fantastische uithaal vond de Ambachter de kruising. Die gelijkmaker maakte een verlenging overbodig: ASWH naar de finale!

In de finale neemt ASWH het in een nieuw tweeluik op tegen FC Lienden, een herkanser uit de tweede divisie. De eerste wedstrijd staat vanavond (woensdag 5 juni) op het programma op sportpark Schildman. De aftrap is om 20.00 uur, een wedstrijd die u niet mag missen! De return komende zaterdag in Lienden begint om 14.30 uur en is live te zien op Fox.

Foto © Philip Schmidt. Op de foto vieren de Ambachters de gelijkmaker van Nick Slotboom (tweede van links), die een finaleplaats betekende.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.