Is de bouw van SOL Villa Ambacht op tijd klaar voor het volgende schooljaar?

04 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Is de bouw van SOL Villa Ambacht op tijd klaar voor het volgende schooljaar?

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Volgens de planning moet het nieuwe gebouw van SOL Villa Ambacht aan de Jan Wissenlaan 9 op maandag 2 september van dit jaar (2019) in gebruik genomen worden. De bouw voorlopig voorspoedig (Zie de foto's.)

Het oude gebouw van voorheen openbare basisschool De Dukdalf was echt toe aan vervanging.
Het nieuwe gebouw wordt voorzien van zonnepanelen, een verwarming en koeling door middel van een waterpomp en een Frisse School Klimaat A systeem. Het gebouw wordt niet op het gasnet aangesloten en is bijna energieneutraal.

De nieuwbouw heeft de effecten ondervonden van de gestegen bouwkosten en strengere eisen op het gebied van duurzaamheid. In april 2019 besloot de gemeenteraad naar rato extra geld uit te trekken voor de nieuwbouw van SOL Villa Ambacht.

Ligt de bouw op schema volgens onderstaand schema? Eind vorige maand moest het dak dicht zijn en dat is gelukt. Gezien de huidige inzet van de bouw- en installatiebedrijven heeft het bestuur er goede hoop op dat in drie maanden de rest afgebouwd wordt. Dan kunnen de leerlingen en leraren bij het begin van het volgende schooljaar in september van het mooie, nieuwe gebouw gebruik gaan maken. Het gebouw voldoet aan alle eisen van deze tijd en biedt goed ruimte aan het innovatieve daltonconcept van SOL Villa Ambacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.