Meiden Walburg college voetballend langs Develstein

15 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Meiden Walburg college voetballend langs Develstein

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Op dinsdag 9 juli jongstleden werd op het hoofdveld van ASWH gevoetbald om de eerste Scholencup. Meiden van 15 t/m 17 jaar van het Develstein en Walburg college konden zich de afgelopen weken aanmelden voor de eerste derby tussen deze twee scholen. Een heuse wedstrijd van 2x 30 minuten op een heel veld, waar een echte beker op het spel stond. Na het succes van de Oranje Leeuwinnen op het WK in Frankrijk was er dan ook meer dan genoeg animo.

Het gros van de meiden had nog geen voetbalervaring en kon op deze ludieke manier kennis maken met de sport. Beide teams waren een mooie mix van ervaren voetbalsters en fanatieke hockeysters en turnsters. Langs het veld was inmiddels behoorlijk wat publiek komen opdagen om de meiden aan te moedigen. Even na 19.30 uur blies scheidsrechter Ronald op zijn fluitje voor het begin van de wedstrijd.

De eerste helft ging gelijk op. Walburg had meer balbezit en kwam een aantal keer dreigend voor het doel van de tegenstander. Develstein kreeg daarentegen een mogelijkheid om de score te openen uit een snelle counter. Bij rust stond de brilstand nog op het scorebord en de coaches kregen tien minuten de tijd om hun strategie voor de tweede helft door te spreken.

Conditioneel zat het bij alle meiden wel goed en iedereen was klaar voor een spannende tweede helft. Walburg wist in deze helft de kansen wel te benutten en won uiteindelijk de wedstrijd met 2-0. Een slotoffensief van Develstein mocht niet meer baten.

In de kantine van ASWH werd de beker, beschikbaar gesteld door Besig VOF, uitgereikt aan de voetbalsters van het Walburg college. Voor iedereen was er een worstenbroodje en wat lekkers van Echte Bakker v/d Steen uit Made. Bovendien kregen de meiden van het winnende team allemaal een ASWH pet en was er voor alle meiden een voetbalshirt van 4-Skills Soccer Academy. Een succesvolle eerste editie en de meiden van Develstein kunnen zich volgend jaar revancheren.

De dames-afdeling van ASWH zoekt nog versterkingen voor met name het MO-17 elftal. Meiden in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar kunnen zich aanmelden en in september al meetrainen en wedstrijden spelen. Ook voor andere leeftijdsgroepen heeft ASWH enthousiaste meidenteams. Om je aan te melden bij deze sportieve meidengroepen of om een aantal proeftrainingen bij te wonen kun je mailen naar hoofdjeugdopleidingen@aswh.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.