IFC: Dé basis(voetbal)school voor meiden

26 augustus 2019 door Hennie van der Zouw
IFC: Dé basis(voetbal)school voor meiden

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De snelst groeiende sport op dit moment is nog steeds het meisjes- en dames voetbal. Dat is ook in deze regio goed te merken. De Ambachtse voetbalclub IFC is daar bijna vijftien jaar geleden al op ingesprongen. Onder de noemer IFC Girls Academy is inmiddels iets prachtigs neergezet. Een heuse (basis)opleiding van jongs af aan. Veel verenigingen in de regio proberen ook aan te haken met het meisjes en vrouwenvoetbal, maar bij IFC is het echt een bolwerk dat al jaren staat.

Het afgelopen jaar ontbrak het bij de Girls Academy in geen enkele leeftijdsklasse aan een team. Vaak zelfs meerdere teams in één leeftijdsklasse. De IFC Girls Academy telt dan ook ongeveer 175 meiden en  vrouwen vanaf zes/zeven jaar. En dat aantal groeit ieder jaar. Niet voor niets is de IFC Girls Academy een begrip in de wijde regio. Het vlaggenschip van de IFC Girls Academy is de afgelopen vier jaar twee maal kampioen geworden en acteert komend seizoen in de tweede klasse. Ook komend seizoen heeft IFC weer meiden en vrouwen in alle leeftijdsgroepen spelen. Het zou echter mooi zijn als er nog een paar meiden de stap maken naar het voetbal bij IFC. Eén ding weet je dan zeker: je komt dan terecht bij “dé basis(voetbal)school voor meiden”.

Bij de IFC Girls Academy staat niet alleen presteren voorop. Het is belangrijker dat er plezier, met en zonder bal, gemaakt wordt. Meiden die het leuk lijken om eens mee te trainen, kunnen contact opnemen met Ben Bakker. Even een mailtje sturen naar shandunc@caiway.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.