ASWH debuteert met een punt in de tweede divisie

26 augustus 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH debuteert met een punt in de tweede divisie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft zaterdag een punt overgehouden aan het debuut in de tweede divisie. De Ambachters hielden titelkandidaat Spakenburg op een zonovergoten sportpark Schildman op een gelijkspel (1-1). Een knap resultaat, dat hoop biedt voor de rest van dit seizoen op het hoogste amateurniveau van Nederland.

Voor rust moest ASWH, dat een aanzienlijk aantal afwezigen kende bij de competitiestart, duidelijk nog even wennen. Ondanks een overwicht creëerde Spakenburg echter nauwelijks kansen. Wel raakte Roy Castien met een verrassend afstandsschot de lat namens de bezoekers. Verder bleef ASWH echter goed op de been.

Na rust beet de ploeg van trainer Rogier Veenstra meer van zich af en nam zelfs een voorsprong. Ismail Yildirim stuurde Kenny Anderson weg in de diepte. De aanvallende middenvelder mocht door en behield het overzicht. Zijn balletje breed werd door ‘Samba Sam’ van de Kreeke in de hoek geschoven: 1-0! Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers via een van richting veranderd schot door Koos Werkman echter op 1-1. In het restant drong Spakenburg nog aan, maar rook ASWH via invaller Lester Pires ook nog tot twee keer toe aan een winnende treffer. Gescoord werd er niet meer, zodat ASWH het eerste punt bemachtigde en na de eerste speelronde de achtste plek bezet.

Komende zaterdag speelt ASWH de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Grootmacht Katwijk is dan gastheer, wederom een ploeg die dit seizoen hoge ogen wil gooien in de titelstrijd.

ASWH - Spakenburg 1-1 (0-0)
58. 1-0 Sam van de Kreeke 74. 1-1 Koos Werkman
Scheidsrechter: Sander de Brito Roque

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Gilmaro van de Werp, Victor Stenzler, Menno Vooges; Nick Slotboom (90+4. Lucas van Oeveren), Lars Bosscha, Kenny Anderson (85. Lester Pires), Fabian Korporaal, Ismail Yildirim; Sam van de Kreeke (90+3. Lorenzo Braaf)

Spakenburg: Leon ter Wielen; Jasper Beekhuis, Barry Beijer, Koos Werkman, Mitchell de Zwart; Kevin Sterling, Nathaniel Will, Mike Vreekamp (70. Argjend Selimi), Everton Pires Tavares (72. Majid Ghaddari); Roy Castien, Olaf van der Sande.

Foto:© Philip Schmidt. Op de foto duelleert ASWH-verdediger Menno Vooges met Spakenburg-aanvaller Kevin Sterling.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.