ASWH boekt eerste zege ooit in de tweede divisie

09 september 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH boekt eerste zege ooit in de tweede divisie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op de dag waarop de festiviteiten rond het 90-jarig bestaan officieel van start gingen, boekte ASWH afgelopen zaterdag de eerste overwinning ooit in de tweede divisie. De ploeg van trainer Rogier Veenstra was op het eigen sportpark Schildman te sterk voor Scheveningen (2-0) en steeg daardoor naar een keurige plek in de middenmoot.

De eerste grote kans was nog voor de bezoekers, maar daarna sloeg ASWH keihard toe. Na een fantastische dieptepass van aanvoerder Jesper van den Bosch kon Abderrahim Loukili richting het doel van Scheveningen lopen. De aanvaller schudde een tegenstander af en schoof beheerst de 1-0 achter de keeper. Een voorsprong die ASWH vertrouwen gaf. In een verder vrij gelijkwaardig duel waren de Ambachters een stuk effectiever dan de tegenstander. Voor rust kreeg Scheveningen namelijk ook kansen, maar de gasten lieten die onbenut. ASWH verdubbelde zelf de marge na een heerlijke goal van Clarence Bijl, die goed voorbereidend werk van basisdebutant Roy van ’t Hoog doeltreffend afrondde.

Na rust moest Scheveningen op zoek naar de aansluitingstreffer. Verdedigend gaf ASWH echter vrijwel geen krimp, waardoor doelman Stefan Kok nauwelijks in actie hoefde te komen. Zelf lieten de Ambachters na om in de omschakeling verder uit te lopen, maar daar maalde uiteraard niemand om. De eerste overwinning op het hoogste amateurniveau van ons land was immers een feit!
Komende zaterdag gaat ASWH op bezoek medepromovendus Noordwijk, dat na drie duels verrassend de tweede plaats inneemt.

ASWH - Scheveningen 2-0 (2-0)
13. 1-0 Abderrahim Loukili 39. 2-0 Clarence Bijl

Scheidsrechter: Luuk Timmer

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Gilmaro van de Werp, Victor Stenzler, Roy van 't Hoog (65. Menno Vooges); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Kenny Anderson (85. Nick Slotboom), Koen Wesdorp, Abderrahim Loukili; Sam van de Kreeke (71. Lester Pires)

Scheveningen: Wesley Zonneveld; Ruben Koorndijk, Samir El Moussaoui, Robert van Koesveld, Nigel Ogidi Nwankwo; Levi Schwiebbe, Jari de Jong (60. Giovano van Ree), Nabil Haddadi (74. Ioannis Bouras); Barry Rog (60. Sergi Roeleveld), Youri de Winter, Mehmet Aldogan.

Foto: Dik Schumacher. Op de foto maakt ASWH-aanvaller Abderrahim Loukili het openingsdoelpunt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.