ASWH kan koploper IJsselmeervogels niet stoppen

23 september 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH kan koploper IJsselmeervogels niet stoppen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde ASWH op eigen veld tegen de succesvolste Nederlandse amateurclub aller tijden. IJsselmeervogels, ook koploper in de tweede divisie, bleek uiteindelijk net te sterk op sportpark Schildman. ASWH deed ruim een uur goed mee, maar verloor uiteindelijk met 1-3.

De Ambachters begonnen met een versterkte defensie om de aanvalskracht van IJsselmeervogels te beteugelen. Een tactiek die goed uitpakte, want lange tijd creëerde de koploper amper kansen. Zelf deelde ASWH wel enkele speldenprikken uit. Zo dwong Koen Wesdorp de doelman van de gasten tot een redding met een goed afstandsschot. Kort voor rust openden de bezoekers uit een klutssituatie na een hoekschop toch de score. Danny van den Meiracker tekende voor de 0-1, een goal waaraan een geur van buitenspel en hands kleefde. De scheidsrechter zag dit echter anders en dus moest ASWH met een achterstand gaan rusten.

In de tweede helft startte de ploeg van trainer Rogier Veenstra sterk. Dit resulteerde na een klein kwartier in de gelijkmaker door Koen Wesdorp. Zijn pegel van buiten het strafschopgebied vloog in de hoek binnen. Helaas duurde het evenwicht niet lang, want vier minuten later kreeg IJsselmeervogels een strafschop. Danny van den Meiracker schoot raak, waarna de koploper doordrukte in de jacht op de beslissende derde goal. Die viel een kwartier voor tijd door een onfortuinlijk eigen doelpunt van ASWH-linksback Roy van ’t Hoog.

ASWH ging dus strijdend ten onder tegen een topteam uit de afdeling. Komende zaterdag spelen de Ambachters uit bij de Haarlemse traditieclub Koninklijke HFC.

ASWH - IJsselmeervogels 1-3 (0-1)
40. 0-1 Danny van den Meiracker 59. 1-1 Koen Wesdorp 63. 1-2 Danny van den Meiracker (strafschop) 76. 1-3 Roy van 't Hoog (eigen doelpunt)
Scheidsrechter: Nick Tunnissen

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Gilmaro van de Werp, Josimar Lima (71. Lester Pires), Victor Stenzler, Roy van 't Hoog (86. Lorenzo Braaf); Nick Slotboom, Lars Bosscha, Ismail Yildirim, Koen Wesdorp; Sam van de Kreeke (84. Kenny Anderson)

IJsselmeervogels: Jaimy Schaap; Jeffrey Buitenhuis, Sanny Monteiro, Marciano van Leijenhorst, Gillian Justiana; Mike van de Laar (68. Achraf Nejmi), Eef van Riel, Danny van den Meiracker, Maikel de Harder; Robbert Olijfveld (78. Ali Akla), Ahmed El Azzouti (83. Sergio Kozjak)

Foto: Philip Schmidt. Op de foto zorgt ASWH-aanvoerder Lars Bosscha voor opruiming.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.