IFC Vrouwen 1 walst met tien ‘man’ over Ariston’80 heen

30 september 2019 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen 1 walst met tien ‘man’ over Ariston’80 heen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vorige week maakte IFC Vrouwen 1 een valse start bij hun debuut in de tweede klasse door op eigen terrein van Zuidland te verliezen. Het vizier stond toen niet scherp en de paal, lat en keepster stonden zeker een zes/zeven doelpunten in de weg. Tijd om dat dus recht te zetten en dat moest gebeuren tegen het studententeam Ariston ’80 in Delft. Op het prachtige sportcampus van TU Delft hadden beide teams nog wel een extra tegenstander: de wind.

IFC speelde de eerste helft met de wind in de rug. Vanaf minuut één waren de vrouwen van IFC heer en meester op het veld. Alleen had men nog wel moeite om de bal met de juiste snelheid in te spelen. Het duurde tien minuten voor er gejuicht kon worden. Het was Rhodé Matze die de wedstrijd opende. Een minuut later een uitval van de thuisclub, waarbij Silke Dekker haar tegenstandster een halt toeriep. Waar iedereen een vrije trap en een gele kaart verwachtte, was de werkelijkheid anders.

Scheidsrechter Lamers beoordeelde het als een doorgebroken speler, waar iedereen zag dat er nog twee medespeelster mee opliepen. De kunst is dan om de gegeven rode kaart te accepteren en gewoon met je eigen spel verder te gaan. Ook die ene ouder langs de lijn moet dan gewoon zijn mond dicht houden, want de scheidsrechter is nou eenmaal de persoon die de leiding heeft. En laten we eerlijk zijn: vrijwilligers zoals scheidsrechters, grensrechters etc moeten we koesteren. De rode kaart kreeg nog een extra wrange smaak, want de toegekende vrije trap verdween keurig achter keepster Femke Groeneweg.

IFC had even tijd nodig om alles te reorganiseren in het veld en om de tegenstander murw te spelen. In het laatste kwartier voor de pauze walste het letterlijk over Ariston’80 heen. Het waren achtereenvolgens Anneli Hoekstra, Rhodé Matze, Svenja van Nes (2x) en Milou van der Wel die de ruststand op 1-6 bepaalden. Terwijl IFC er lustig op los schoot, verrichtte keepster Femke Groeneweg enkele prima reddingen.

Na rust probeerde de thuisclub nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar de verdediging van IFC hield prima stand. Regisseuse Sandra Weeland stuurde iedereen prima aan. Na een half uur spelen in de tweede helft wist Ariston ’80 dan toch een gaatje te vinden in de verdediging en de score terug te brengen op 2-6. Maar nog in dezelfde minuut werd even de turbo aangezet en bepaalde Milou van der Wel de eindstand op 2-7.

Aankomende zaterdag speelt IFC Vrouwen 1 de volgende wedstrijd in de tweede klasse. Tegenstander is dan Maasdijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.