ASWH wint aantrekkelijke wedstrijd tegen Jong FC Volendam

07 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
ASWH wint aantrekkelijke wedstrijd tegen Jong FC Volendam

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag boekte ASWH na drie achtereenvolgende competitienederlagenweer eens een overwinning in de tweede divisie. In een aantrekkelijk duel werd Jong FC Volendam met liefst 5-2 geklopt. Een belangrijke zege voor de ploeg van trainer Rogier Veenstra, want de tegenstander bevond zich vlakbij de Ambachters op de ranglijst.

Het publiek kreeg een open wedstrijd voorgeschoteld, want halverwege de eerste helft stond het al 2-2. ASWH kwam door treffers van Ismail Yildirim – hij benutte een strafschop – en Sam van de Kreeke tot twee keer toe op voorsprong, maar de Volendamse beloften antwoordden even zo vaak.

Vroeg in de tweede helft schoot Clarence Bijl ASWH opnieuw aan de leiding. Hij ramde de bal heerlijk in de kruising. Daarna zette Jong FC Volendam een jacht op de gelijkmaker in, terwijl ASWH zocht naar een volgend doelpunt. Er ontstonden de nodige kansen voor beide teams. De gastheren kwamen goed weg toen een Volendammer de paal raakte. Daarna scoorde ASWH juist wel. Twee keer zelfs, kort na elkaar. De goals van Ismail Yildirim en Lester Pires beslisten de wedstrijd.

Dankzij de overwinning steeg ASWH naar de dertiende plaats op de ranglijst. Komende zaterdag spelen de Ambachters uit bij de regerend kampioen, het Amsterdamse AFC.

ASWH - Jong FC Volendam 5-2 (2-2)
5. 1-0 Ismail Yildirim (strafschop) 20. 1-1 Roy Tol 22. 2-1 Sam van de Kreeke 26. 2-2 Martijn Kaars 52. 3-2 Clarence Bijl 80. 4-2 Ismail Yildirim 81. 5-2 Lester Pires

Scheidsrechter: Roel de Cock

ASWH: Stefan Kok; Lorenzo Braaf, Gilmaro van de Werp, Josimar Lima, Clarence Bijl; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Ismail Yildirim (84. Kenny Anderson), Koen Wesdorp, Nick Slotboom (79. Menno Vooges); Sam van de Kreeke (79. Lester Pires)

Jong FC Volendam: Stan Zoetebier; Mohamed Betti, Brian Plat, Darryl Bäly, Dean James (76. Kevin van Gasteren); Max Veerman, Samir Ben Sallam, Ibrahim El Kadiri; Roy Tol (87. Victor van Montfort), Martijn Kaars, Dyllandro Panka (56. Youssef Blel).

Fotograaf: Philip Schmidt. Op de foto houdt ASWH-verdediger Lorenzo Braaf oog op de bal bij een Volendamse aanval.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.