Servaas Stoop voorgedragen als nieuwe burgemeester West Betuwe

09 oktober 2019
Servaas Stoop voorgedragen als nieuwe burgemeester West Betuwe

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Ambachter Servaas Stoop (57) is op dinsdag 8 oktober 2019 voorgedragen als burgemeester van de fusiegemeente: West Betuwe.

West Betuwe is een gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente is ontstaan per 1 januari 2019 na de fusie van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Servaas Stoop wordt de eerste burgemeester van deze gemeente en is verkozen uit 15 sollicitanten.

De gemeente West Betuwe telde op 1 januari 2019 50.697 inwoners. De hoofdplaats van de gemeente is Geldermalsen.

Over Servaas Stoop
Hij heeft maatschappijgeschiedenis gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna begon hij zijn carrière als medewerker van de SGP-fractie in de Tweede Kamer. In 1992 werd hij lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland en later fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP. Daarnaast was hij vanaf 1998 directeur van Stichting Schuilplaats in Veenendaal. Die laatste functie gaf hij op toen hij in 2002 benoemd werd tot burgemeester van Dirksland. Op 1 januari 2013 ging die gemeente op in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee, waarmee zijn functie kwam te vervallen.

Op 1 februari 2013 werd hij waarnemend burgemeester van Korendijk. Op 1 januari 2019 ging die gemeente op in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard en met ingang van 10 januari 2019 werd hij benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zuidplas. In juli 2019 heeft de gemeenteraad van Zuidplas de voormalige gedeputeerde Han Weber voorgedragen als burgemeester, diens benoeming ging in op 30 september 2019.

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 en 2012 stond Servaas Stoop op de vierde plaats van de SGP-kandidatenlijst, maar werd niet gekozen. Servaas is getrouwd en heeft vier kinderen en twee kleinkinderen.

Het is de bedoeling dat Servaas Stoop op 22 november 2019 in Geldermalsen wordt geïnstalleerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.