IFC Vrouwen 1 incasseert zevenklapper tegen titelkandidaat FC Maense

21 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen 1 incasseert zevenklapper tegen titelkandidaat FC Maense

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voorafgaand aan de wedstrijd kon aan de stand geconcludeerd worden dat het voor IFC Vrouwen 1 een pittige middag zou gaan worden. IFC sprokkelde in drie wedstrijden slechts drie punten bijeen. Twee wedstrijden gingen weliswaar onnodig verloren. Tegenstander FC Maense uit Rotterdam pakte tot nu toe de volle buit tegen DSVP, Lyra en Jodan Boys.

Onder leiding van scheidsrechter Frank Matze begon de wedstrijd om drie uur. De eerste tien minuten gingen nog gelijk op. Echte grote kansen waren er na een kwartier. Bij beide teams stond het vizier van de spits nog niet op scherp. Het was FC Maense dat de score opende. Een prima genomen vrije trap spatte op de lat uiteen, maar in de rebound was de Rotterdamse spits attent en kopte de bal in het lege doel. Lang kon van deze voorsprong niet genoten worden, want in dezelfde minuut lukte het Svenja van Nes om de goalie van FC Maense te verschalken.

Daar waar IFC dacht de voorsprong te pakken was het een gretig FC Maense dat de tweede van de middag scoorde, door attenter te zijn bij een scrimmage. Als een duveltje uit een doosje wisten de gasten vijf minuten voor rust ook de derde treffer te scoren. Een schot van buiten het zestienmetergebied krulde mooi de bovenhoek in. En wie dacht dat de gifbeker van de eerste helft leeg was, had het mis. Een keurig weggestuurde spits bepaalde de ruststand op 1-4.

Na de pauze startte FC Maense zoals het de eerste helft was geëindigd: FEL. En dat resulteerde in een snelle 1-5. Na een uur spelen een grote mogelijkheid om enigszins terug te komen in de wedstrijd. De Ambachtse spits was heel dicht bij haar tweede doelpunt. Bij haar inzet gebruikte zij haar voet, schouder en hand en dat werd gezien door scheidsrechter Matze.

Met nog een kwartier te spelen benutte FC Maense een strafschop en enige minuten later het laatste doelpunt van de middag. Het was de zevende van FC Maense, maar hij kwam wel via een Ambachts voetje. Een strakke voorzet werd ongelukkigerwijs in eigen doel geschoven.

Hoewel IFC bij vlagen lekker combinatievoetbal liet zien, hebben we waarschijnlijk de toekomstige kampioen van de tweede klasse aan het werk gezien. FC Maense is een ploeg met allemaal technisch vaardige en fysiek sterke speelsters.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.