Duel tussen Baronie en IFC kent geen winnaar

28 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Duel tussen Baronie en IFC kent geen winnaar

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Baronie en IFC op de gedeelde vierde plaats staande, schotelden de toeschouwers vanmiddag een redelijk attractief duel voor. Het uiteindelijke resultaat was een 1-1 gelijkspel waarmee vooral thuisploeg Baronie na rust tevreden mocht zijn.

In het eerste kwartier van de wedstrijd nam IFC het heft in handen. Een van de vier corners leverde een kopbal op van de mee opgekomen verdediger Esey Kiflom Tsegay, die rakelings over het doel ging. Toch was het Baronie dat de score opende. Een kort genomen corner leverde een voorzet op en Wirix verlengde de bal koppend voor de 1-0. Hierna hielden de ploegen elkaar qua veldspel en kansen in evenwicht. Zo raakte Yoeri Rombouts de paal, maar had een speler van de thuisploeg, dat daarvoor ook al gedaan.

Na de rust domineerde IFC, maar het kon weinig openingen creëren in de Bredase defensie. Wel moest hun doelman handelend optreden bij een hard schot van Perry Van Eijken, maar de voor de geblesseerde Gordijn keepende Davey van Pelt voorkwam een tweede tegen doelpunt. Met nog 20 minuten op de klok een afgemeten voorzet van de prima spelende Elson do Rosario Almeida en topscorer Yoeri Rombouts knikte fraai en onhoudbaar binnen voor de uiteindelijke 1-1 eindstand.
Beide ploegen schieten met het gelijke spel weinig op in de stand, de gedeelde vierde plaats op vijf punten achterstand van de nieuwe koploper Unitas blijft hun deel. Echter na twee verlies partijen is dit gelijke spel wel degelijk een opsteker voor de IFC equipe van Jack van den Berg.

Tekst Cees van Heeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.