IFC Vrouwen pakt belangrijke punten tegen RCL

02 december 2019 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen pakt belangrijke punten tegen RCL

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Deze competitieronde heeft IFC Vrouwen 1 goede zaken gedaan. In een rechtstreeks treffen tegen concurrent RCL uit Leiderdorp werd met 3-0 gewonnen. Deze overwinning was hard nodig na de tegenslagen van de afgelopen weken. Ook vandaag moest trainer Wil Brinkhuis vooraf weer aardig sleutelen voor zijn beginopstelling. Zo ontbraken er nogal speelsters vanwege blessures.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Gerben Schreurs nam IFC het initiatief. Dit leidde in de 6e minuut tot de eerste grote kans van de wedstrijd. Een schot van regisseuse Sandra Weeland trof de lat. Een kwartier later stond iedereen al om te gaan juichen, maar het was de keepster van RCL die scherp reageerde op een inzet van Milou van der Wel. Nog voor rust kon er wel daadwerkelijk gejuicht worden. Een terecht gegeven strafschop was een buitenkansje voor aanvoerder Britt Wijnmaalen. Zij posteerde zich als een echte leeuwin achter de bal en schoot perfect binnen. Even later was verdedigster Michelle Weeland dicht bij de tweede treffer van de middag, maar op het laatste moment ontbrak de finesse. En vlak voor rust ontbeerde het Milou van der Wel aan het nodige geluk. Haar inzet spatte op de kruising uiteen.

Direct in het begin van de tweede helft was het Sandra Weeland die attent was bij een afvallende bal. Met een bekeken schot verschalkte zij de goalie van RCL. Hoewel IFC in het eerste uur aardig wat kansen creëerde, viel er nog geen derde doelpunt. Trainer Wil Brinkhuis besloot in het laatste kwartier drie speelster van MO19 in te passen. Voor Jo-Ann Gibson was het haar debuut. Clarissa Buijs en Ellis Matze hadden al eerder speelminuten gemaakt.

Met nog een kwartier te spelen werd Milou van der Wel de diepte ingestuurd. In het strafschopgebied behield zij het overzicht en legde de bal breed op de prima meegelopen Michelle Weeland, die de 3-0 intikte.

Door de overwinning is er weer aansluiting bij de grote middenmoot van de tweede klasse B. Aankomende zaterdag wordt er wederom op sportpark Schildman gespeeld. Tegenstander is dan wederom een naaste concurrent: Den Hoorn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.