Burgemeester deelt vuurwerkbrillen uit

10 december 2019 door Hennie van der Zouw
Burgemeester deelt vuurwerkbrillen uit

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op maandag 9 december overhandigde burgemeester Jan Heijkoop de eerste vuurwerkbril aan Wouter de Roon, directeur Sol Krommeweg en Sol Admiraal. De vuurwerkbrillen werden daarna uitgedeeld aan de leerlingen van groepen 7 en 8.

Oogletsel door rondvliegend vuurwerk
Elke jaarwisseling belanden meer dan tweehonderd vuurwerkslachtoffers (waaronder veel kinderen) op de Eerste Hulp met oogletsel. Vaak steken de slachtoffers (bijna) niets af, maar kijken ze naar het vuurwerk van anderen. Om kinderen bewust te maken van de gevaren van rondvliegend vuurwerk, deelt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht gratis vuurwerkbrillen uit. Burgemeester Jan Heijkoop: "Met een vuurwerkbril zijn je ogen goed beschermd als je tijdens de jaarwisseling buiten naar vuurwerk kijkt of zelf vuurwerk afsteekt. Als jongeren het goede voorbeeld geven en anderen hen hierin volgen, zetten we volgens mij een goede stap."

Uitdelen vuurwerkbrillen
In de komende dagen delen medewerkers van de gemeente de vuurwerkbrillen uit aan alle andere leerlingen van groepen 7 en 8 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.