ASWH opent 2020 met remise tegen TEC

13 januari 2020 door Hennie van der Zouw
ASWH opent 2020 met remise tegen TEC

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag werd de competitie op het hoogste amateurniveau hervat. ASWH speelde daarbij op eigen veld gelijk tegen TEC (2-2). De Ambachters doorbraken daarmee een serie van zes opeenvolgende nederlagen in de tweede divisie, maar schoten op de ranglijst niet veel op met het punt tegen de concurrent in de degradatiestrijd. Achteraf overheerste bovendien het gevoel dat een beter resultaat mogelijk was geweest.

Een energiek spelend ASWH was zeker voor rust grotendeels de baas op het veld. De ploeg beloonde zichzelf echter niet voldoende voor het overwicht. Alleen Lars Bosscha scoorde, terwijl diverse andere kansen onbenut bleven. Bovendien had ASWH ronduit pech met twee inzetten op de lat. TEC maakte bij de eerste serieuze aanval gelijk, maar toch herstelden de Ambachters zich nog voor het rustsignaal. Na een slim genomen hoekschop bezorgde Koen Wesdorp de gastheren een nieuwe voorsprong.
In de tweede helft betaalde ASWH echter toch de tol voor het feit dat het niet meer afstand van de bezoekers uit Tiel had genomen. Een kwartier voor tijd maakte TEC namelijk gelijk. In die stand kwam geen verandering meer, waardoor het verschil tussen ASWH en TEC vijf punten blijft. Het vertoonde spel in met name de eerste helft bood echter wel perspectief voor het tweede deel van de competitie, waarin ASWH nog minimaal twee en liefst vier amateurclubs moet passeren. Zaterdag wacht de volgende uitdaging, als de Ambachters op bezoek gaan bij het roemruchte Spakenburg.

ASWH - TEC 2-2 (2-1)
14. 1-0 Lars Bosscha 30. 1-1 Wimilio Vink 45 (+2). 2-1 Koen Wesdorp 75. 2-2 Julian Calor
Scheidsrechter: Lorenzo Cairo

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Menno Vooges, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Fabian Korporaal, Koen Wesdorp; Lester Pires, Sam van de Kreeke (84. Nick Slotboom)

TEC: Jan Schimmel; Rodny Hofman, Daan Disveld, Migiel Zeller, Gregory Viereck; Jesse Dibbets (65. Koen van der Biezen), Obi Onyeike, Wimilio Vink, Matthijs van Gessel (73. Julian Calor), Claudio Kiala; Skender Loshi

Bron foto: Philip Schmidt. Op de foto prikt ASWH'er Lars Bosscha de 1-0 binnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.