IFC Vrouwen 1 begint tweede seizoenshelft met overwinning

27 januari 2020 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen 1 begint tweede seizoenshelft met overwinning

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Ook in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, tegen DSVP uit Pijnacker, moest trainer Wil Brinkhuis weer sleutelen om een ‘fit’ elftal neer te zetten. Afwezig waren Svenja van Nes, Daniëlle Zwang, Charissa Jongeneel en Mandy van der Hoek vanwege blessures en Milou van Dijken vanwege haar werk. Bovendien was het voorzichtigheid troef omdat Jessica Idzenga, Amber Sijssens en Nanina Matze eigenlijk nog maar net fit zijn en wedstrijdritme ontberen. Trainer Brinkhuis toverde ook nog iets moois uit zijn toverhoed. Hij liet de 16-jarige Mariam Enoch van IFC MO17-1 in de basis debuteren. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis van de Fijnaart.

Al in de eerste minuut had de debutante zich onsterfelijk kunnen maken. Maar in de rebound miste zij net dat beetje geluk aan haar zijde. Het eerste kwart van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Het was IFC dat wel meer balbezit had en sterker werd. Dat werd beloond met een doelpunt na ruim 25 minuten spelen. Een lange bal viel achter de DSVP verdediging en Milou van der Wel was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Vlak voor rust werd de score verdubbeld. Aan de linkerkant was het verdedigster Michelle Weeland die goed doorstoomde richting de achterlijn. Haar voorzet kwam voor de voeten van Milou van der Wel die de bal genadeloos het net in ramde. Met deze voorsprong werd de warme kleedkamer opgezocht.

IFC kwam geconcentreerd het veld op voor de tweede helft. Het was na enkele minuten spelen de controleur op het middenveld, Sandra Weeland, die met een afstandsschot van ruim 30 meter haar geluk beproefde. De goalie van DSVP zag tot haar eigen verbazing de bal over zich heen gaan en het doel in gaan. Met deze beauty van een doelpunt zat de wedstrijd eigenlijk wel op slot. DSVP was aangeslagen en IFC had een veilige marge. Het laatste kwartier werd het wat venijniger binnen de lijnen, maar de meiden van IFC lieten het kaas niet van het brood eten.

Volgende week moet IFC op bezoek bij Zuidland, dat een gelijk aantal punten heeft. Een overwinning betekent aansluiting bij de subtop.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.